Ο Μελανσόν στηλιτεύει την δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

4377
μελανσόν

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο ηγέτης της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Ζαν-Λυκ Μελανσόν στηλιτεύει την διώξη εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών. Αυτά γίνονται επί «καθεστώτος Τσίπρα» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Το μήνυμά του απευθύνεται βεβαίως στην κοινή γνώμη αλλά έχει και πιο συγκεκριμένους αποδέκτες. Ο Μελανσόν κατηγορεί τον γραμματέα του ΚΚ Γαλλίας Πιερ Λοράν  για την κάλυψη που προσέφερε στον Τσίπρα και καλεί την επερχόμενη νέα ηγεσία του κόμματος να διαφοροποιηθεί από την στάση του Λοράν και της ομάδας του.

Το ΚΚ Γαλλίας βρίσκεται πράγματι σε φάση μεγάλης εσωκομματικής αναταραχής εν όψει του συνεδρίου του, που θα διεξαχθεί στις 25 με 26 Νοεμβρίου. Στις προσυνεδριακές διαδικασίες, το κείμενο του Πιέρ Λοράν αποδοκιμάστηκε από την βάση, συγκετρώνοντας μόλις το 38% των προτιμήσεων των μελών. Σχετική πλειοψηφία (42%) συγκέντρωσε ένα εναλλακτικό κείμενο με τίτλο «Για ένα Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος του 21ου αιώνα».

Αν και αρνείται προς το παρόν να παραιτηθεί, ο Πιέρ Λοράν θεωρείται πλέον τελειωμένος μετά από αυτό το πρωτοφανές στην ιστορία του κόμματος αποτέλεσμα. Γι αυτό και ο Μελανσόν απευθύνεται στην μελλοντική ηγεσία που θα προκύψει από το συνέδριο.

Πέρα όμως από την περίπτωση του ΚΚ Γαλλίας, και της αντιπαράθεσης που είχε με την ηγεσία του σχετικά με το θέμα της Ελλάδας, ο Μελανσόν απευθύνεται ευρύτερα σε όσους στην ευρωπαϊκή Αριστερά προσέφεραν «ντροπιαστική» όπως αναφέρει κάλυψη στην συνθηκολόγηση του Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Μελανσόν

Κάτω από το καθεστώς Τσίπρα, με τον οποίο έχουμε διακόψει σχέσεις ενώ η ομάδα του Πιερ Λοράν στο ΚΚ Γαλλίας πάντα αρνήθηκε να διακόψει, ακόμη κι αν χρειάστηκε να φύγουμε από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που ήταν υπό τον έλεγχο αυτής της ομάδας. Ας ελπίσουμε ότι η νέα ηγεσία του ΚΚ Γαλλίας θα γυρίσει την σελίδα αυτής της ντροπιαστικής συμπαιγνίας“.

Για την ανάρτηση του Μελανσόν πατήστε εδώ

https://www.facebook.com/11450328749/posts/10156834893853750/

Ακολουθεί λινκ σε εκτεταμένο κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΛΑ.Ε Παρισιού με τίτλο «Η δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι μια μελανή πρωτιά για την Ελλάδα, πρωτοφανής μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών». Στο κείμενο της ΛΑ.Ε Παρισιού, με επιμέλεια των Βαγγέλη Γούλα και Μανώλη Κοζαδίνου, αναπαράγονται οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά την κλήση του σε απολογία καθώς και η παρουσίαση οι κατηγοριών της δικογραφίας από τον δικηγόρο του Σαράντο Θεοδωρόπουλο.

Για το κείμενο της ΛΑ.Ε Παρισιού πατήστε εδώ

https://unitepopulaireparis.wordpress.com/2018/10/12/la-mise-en-examen-de-panayiotis-lafazanis-est-une-sinistre-premiere-pour-la-2e-republique-hellenique-du-jamais-vu-depuis-la-dictature-des-colonels/

Στάθης Κουβελάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας