Ο Λαφαζάνης κατά Βενιζέλου για Σόϊμπλε και εθνικό νόμισμα

3747

Απάντηση στον Βαγγέλη Βενιζέλο για το ακραία κινδυνολογικό (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) σχέδιο Σόιμπλε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα που παρουσίασε στη Βουλή, δίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Το ερώτημα είναι αν αυτή η επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα γίνει γρήγορα και συντεταγμένα στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και προοπτικής της χώρας ή θα προκύψει αναγκαστικά, αφού η χώρα θα έχει ξεπουληθεί και ο λαός μας καταληστευθεί πλήρως και σχεδόν εξαθλιωθεί», σημειώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Οι πλήρεις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη
«Είναι λυπηρό ότι ο Ευ. Βενιζέλος καταφεύγει εκ νέου, προς τέρψιν και αγαλλίαση, τώρα, του μεταλλαγμένου νεομνημονιακού Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα είδος ευτελούς τρομοκρατίας κατά μιας ενδεχόμενης μετάβασης της χώρας στο εθνικό νόμισμα.
Δεν ξέρω τι μπορεί να έλεγε κατ’ ιδίαν ο Β. Σόιμπλε στον Ε. Βενιζέλο για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και κατά πόσο ήταν παρόμοια με όσα ευχαρίστως διέδιδαν την πρώτη περίοδο για την έξοδο από την ευρωζώνη πολλά παραδομένα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να φοβίσουν τους πολίτες και τα απέδιδαν σε όσα υποτίθεται τους ελέγοντο από τον Υπ. Οικ. της Γερμανίας και το περιβάλλον του.
Αυτό που όλοι γνωρίζουμε και δεν είναι καθόλου τυχαίο, είναι ότι ουδέποτε βγήκε επισήμως και δημοσίως ο Β. Σόιμπλε για να προβεί σε οποιαδήποτε πρόταση εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Δεν είναι το καλύτερο να σπεύδουν ορισμένοι να εμφανίζονται ως «παπαγάλοι», υπαρκτών ή ανύπαρκτων, πραγματικών ή ευφάνταστων, προτάσεων του Β. Σόιμπλε για το εθνικό νόμισμα, τις οποίες ο ίδιος δεν έχει ποτέ υιοθετήσει ανοικτά.
Πολύ περισσότερο δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό να παριστάνουν κάποιοι την ταχυδρομική υπηρεσία του Σόιμπλε για να μεταφέρουν την εμετική κινδυνολογία του για τη θεσμοθέτηση εθνικού νομίσματος στη χώρα μας.
Ο Β. Σόιμπλε την δουλειά του κάνει. Τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό προκειμένου να υπομένει αγόγγυστα το ένα μετά το άλλο τα μνημόνια.
Γιατί όμως ο Ε. Βενιζέλος, ακόμα και τώρα, θεωρεί περίπου υποχρέωσή του να του προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στο καταστροφικό του έργο;
Ο κ. Ε. Βενιζέλος ψήφισε μέχρι τώρα και τα τρία μνημόνια, δεν ξέρω γιατί σπεύδει να διευκολύνει τον Α. Τσίπρα να ψηφίσει και το τέταρτο.
Ο Ε. Βενιζέλος θα έπρεπε, μετά και τις τόσες θλιβερές μνημονιακές εμπειρίες του, να είχε αντιληφθεί ότι η επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα συμβεί ούτως ή άλλως στη χώρα μας.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα γίνει γρήγορα και συντεταγμένα στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και προοπτικής της χώρας ή θα προκύψει αναγκαστικά, αφού η χώρα θα έχει ξεπουληθεί και ο λαός μας καταληστευθεί πλήρως και σχεδόν εξαθλιωθεί».
Παραθέτουμε ρεπορτάζ από την ομιλία του Ε. Βενιζέλου στη Βουλή:

Βενιζέλος: Το σχέδιο του Σόιμπλε για να μας βγάλει από το ευρώ

 
Το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε την πρόταση που είχε ακούσει δύο φορές, όπως είπε, ως υπουργός Οικονομικών το 2011- 2012, από τον Γερμανό ομόλογό του.
Όπως υποστήριξε θα δημιουργούνταν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», οι πολίτες θα σήκωναν από τις τράπεζες το πολύ 8 ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία θα λειτουργούσαν οριακά ώσπου να έρθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος.
«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
«Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» συνέχισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας