Ο Λαμπράκης Ζει! Σαν σήμερα έδρασε δολοφονικά κράτος και παρακράτος

1157
λαμπράκης
Πρωτοβουλία για Ειρήνη και Αφοπλισμό
Δεν ξεχνάμε!

Τη στυγερή δολοφονία πριν από 57 χρόνια του αγωνιστή της ειρήνης, διαπρεπούς γιατρού, αθλητή και βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το μετεμφυλιακό κράτος αλωμένο από τη φασιστική – δοσιλογική ακροδεξιά ήταν ο ηθικός αυτουργός και εκτελεστής του εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που στόχευε στην κατάπνιξη κάθε φωνής που μιλούσε για Ειρήνη, Αφοπλισμό, Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα οι εξοπλισμοί και ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κρατών εντείνονται, η φτώχεια επεκτείνεται από τη ληστρική εκμετάλλευση του κεφαλαίου χωρών και εργαζομένων, οι περιφερειακοί και εμφύλιοι πόλεμοι πολλαπλασιάζονται και η Δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνονται.

Σήμερα στην περιοχή μας οι άρχουσες τάξεις και οι κυβερνήσεις για να ξεπεράσουν τις δομικές τους ανεπάρκειες από την υποτέλεια και την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων επιδιώκουν και με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού να αποπροσανατολίσουν τους Λαούς φέρνοντας στο προσκήνιο ανύπαρκτες και υπαρκτές εθνικές αντιθέσεις και προκαλούν ένταση της φτώχειας, των εξοπλισμών και αυξάνουν τους κινδύνους συρράξεων.

Σήμερα δεν έχουμε το προνόμιο της σιωπής, αφού το αύριο θα είναι πιο ζοφερό και δύσκολο.

Σήμερα η επιλογή του Λαμπράκη και τόσων άλλων ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών για Ειρήνη, Αφοπλισμό, Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη γίνεται καθήκον κάθε πολίτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας