Ο Κ.Μητσοτάκης ανήγγειλε επιδημία αξιών & δη των οικονομικών

811
Ο Κ.Μητσοτάκης ανήγγειλε επιδημία αξιών

 Αν και δεν τελειώσαμε οριστικά και αμετάκλητα με την επιδημία του Covid-19 ως κράτος, και κυρίως με το πως αυτή επικοινωνήθηκε στον λαό, από τους διάφορους αναρμόδιους, που συμμετείχαν στις επίσημες και μη επιτροπές, και κυρίως από τις διάφορες «τηλε-επιτροπές» οι οποίες σε πολλές των περιπτώσεων ξεπέρασαν και τα όρια της γελοιότητας, και που ως μοναδικό στόχο είχαν τον διχασμό του λαού -σε μεν και σε δε-.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήγγειλε στην Δ.Ε.Θ. το Σάββατο (11.09.2021) μια «νέα επιδήμια αξιών» και δη οικονομικών!

Πραγματικά τα όσα είπε, όλα ανεξαιρέτως, «αν και ομίλησε επί μελλόντων», ούτε τεκμαίρονται, ούτε βεβαίως αντιστοιχούν -ως προϊόν- σε καμία Οικονομική Θεωρία κανενός Οικονομικού Πανεπιστημίου στον κόσμο, αλλά -ούτε αντιστοιχούν- και σε καμιά αξιομνημόνευτη συγκεκριμένη -εφαρμοσμένη πρακτική- της πραγματικής οικονομίας (& όχι θεωρητικής) είτε μέσω κάποιας Κυβερνήσεως είτε μέσω κάποιας εταιρείας, ή έστω «οργανισμού»! Τόσο αυτών -του Δυτικού Κόσμου που προάγουν τον καπιταλισμό- αλλά και τον συγκρατημένο καπιταλισμό όπου ορίζεται από την Κρατική Παρέμβαση, ή ακόμη-ακόμη και του Φιλελευθερισμού, ή και της αδιευκρίνιστης «Αστικής Δημοκρατίας». Όσο και αυτών -του Ανατολικού Πολιτισμού που προάγουν το μονοπωλιακό καθεστώς- είτε μιας κρατικής εξουσίας είτε των ολιγαρχών, είτε ακόμη και των -πιό προηγμένων αυτής της κατηγορίας- που προάγουν το μονοψώνιο

Αλγεινή εντύπωση, μου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, μας -παρέπεμψε- αρκετές φορές και για αρκετά στοιχεία στον Προϋπολογισμό του 2022 ο οποίος βεβαίως όχι απλά ακόμη δεν έχει προ-συνταχθεί, αλλά ούτε έχει συζητηθεί έστω στο καφενείο της Βουλής (μιας και η χώρα έως χθες καιγόταν από τις φονικές πυρκαγιές)!

Επίσης αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε το ότι πάλι, αρκετές φορές -παρέπεμψε- για «διευκρινίσεις» στο οικονομικό του επιτελείο! Άραγε ποιόν εννοούσε τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα; Που ουδεμία σχέση έχει με την Οικονομική Επιστήμη και το Οικονομικό Επάγγελμα, παρά μόνο αυτή -που απέκτησε- ως «βοηθός» του Γιάννη Στουρνάρα της εποχής του αλήστου μνήμης Αντώνη Σαμαρά! Για μπας και εννοούσε τον διευθυντή του οικονομικού του γραφείου τον κ. Πατέλη (!);

Όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός το Σάββατο στην Δ.Ε.Θ. -τον ολισθαίνουν και τον κάνουν ανάξιο εμπιστοσύνης- ακόμη περισσότερο, καθώς όλα όσα είπε ήταν, κάτι παραπάνω από: «ξύλα και κέραμοι …»!

Πανηγύρισε για θέματα, που ούτε πρόαγουν, μα ούτε και πρέπουν στον θεσμικό ρόλο του Πρωθυπουργού της χώρας, που υποτίθεται  πως ενδιαφέρεται, για την -πρόοδο και την ευημερία του λαού- τον οποίο κυβερνά, και που μάλιστα όπως διατείνεται θέλει -τον λαό και την χώρα- να μπούν σε αναπτυξιακή τροχιά …

Δεν γνωρίζω αν –οι άριστοι σύμβουλοι καί επικοινωνιολόγοι- του πρωθυπουργού, τον συμβούλεψαν ή όχι, στο να βγάλει στην Δ.Ε.Θ., αυτό το πρόσωπο που έβγαλε, και που μέσα από αυτό εμφανίσθηκε, όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως ένας νεόκοπος «γιάπης»! Στον οποίο και τα χρονάκια του ήταν φανερά (μιας και ο γιάπης συνήθως είναι νεαρός), αλλά και κυρίως, σαν «γιάπη» που ο ανταγωνισμός -τον περιμένει πως και πως- να κάνει τις κινήσεις του. Επειδή ακριβώς ο ανταγωνισμός βλέπει στο πρόσωπό του -έναν ξερόλα της αγοράς  -με μηδενική προστιθέμενη αξία-, που –και τζάμπα θα πουλήσει καί επί πιστώσει και με δόσεις πολλές-!

Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς από τους αναίτιους πανηγυρισμούς του, αντιτείνοντας, την ωμή αλήθεια που -οφείλει να την δει- κατάματα:

-α-: Για την πώληση του 49% της ΔΕΔΔΗΕ αντί του ποσού 2,1 δις! Μα Πρωθυπουργέ                 τα «ΚΡΟΥΑΣΑΝ» της -ΤΣΙΠΙΤΑ Α.Ε.- πωλήθηκαν 2 δις … Και άρα για ποιόν λόγο οι πανηγυρισμοί; Να σας παραθέσω εδώ πως τα 2,1 δις -δεν είναι τόσα- αλλά περιπου 1,3 δις καθώς τα υπόλοιπα περίπου 800 εκατομμύρια θα πάνε στην κάλυψη του υπάρχοντος δανεισμού της ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης να τονίσω ότι -τα επόμενα τρία χρόνια η ΔΕΔΔΗΕ- θα εισπράξει -ως καθαρό έσοδο- μόνο από το συμβόλαιό της με την Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) περί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Άρα ποιος βγαίνει ωφελημένος και ποιός ζημιωμένος; Ζημιωμένη βγαίνει η ΔΕΔΔΗΕ και ο Ελληνικός λαός και κερδισμένη -σε βάρος του Ελληνικού λαού- η Αυστραλέζικη εταιρεία.

-β-: Για το «κέρδος» των 1,5 δις σε 35 χρόνια (αυτό ξέχασε να το πει, ενώ αύξησε από μόνος του και το τίμημα κατά 0,5 δις) της παραχωρήσεως (μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για το οποίο εκλείπουν οι αρχικοί λόγοι ιδρύσεώς του και προφανώς -κατά την άποψη του γράφοντος- το ΤΑΙΠΕΔ πλέον δεν μπορεί -μα ούτε και πρέπει- να εκτελεί πράξεις) της ΕΓΝΑΤΙΑΣ! Μα Πρωθυπουργέ τα «ΚΡΟΥΑΣΑΝ» της -ΤΣΙΠΙΤΑ Α.Ε.- πωλήθηκαν 2 δις … Και άρα για ποιόν λόγο οι πανηγυρισμοί; Να σας παραθέσω ότι, τα 35 αυτά χρόνια η ανάδοχος ΤΕΡΝΑ θα εισπράξει περί τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, για μια περιουσία που ανήκει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ …

-γ- : Για την εξαίρεση του τιμήματος της γονικής παροχής για αξίες ακινήτων έως 800.000 ευρώ. Μα Πρωθυπουργέ ποιοί Έλληνες έχουν τέτοιας αξίας ακίνητα, και μάλιστα πολλά; Μα βεβαίως, κάποιοι, και αρκετοί και γνωστοί του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Ευρωβουλής, καθώς, και κάποιοι γόνοι και απόγονοι, που ουδέποτε έχουν εργαστεί -επί 5 γενιές- έως σήμερα!

-δ-: Για την αναφορά του Πρωθυπουργού στο τραπεζικό σύστημα «ΓΕΦΥΡΑ», αν και εχω τοποθετηθεί  προ μηνών όταν και παρούσιαστηκε αυτό το σχέδιο, ξανοτονίζω όμως το εξής: Γιατί -δεν έχουν- υπαχθεί όλοι οι αιτούντες, όπως είναι και το ηθικό και το πρέπον; Γιατί οι τράπεζες δεν επικοινώνησαν με τους καλοπληρωτές απ’ ευθείας -και χρειάσθηκε η εγκατάσταση- αυτού του συστήματος υπό την εποπτεία του κράτους; Ποιούς εξυπηρέτησε το κράτος Πρωθυπουργέ και μάλιστα υποκαθιστώντας τους τραπεζικούς φορείς;

-ε-: Κάτι ψέλλισε -ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης- και για το Ελληνικό («πωλήθηκε» μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για το ΤΑΙΠΕΔ εκλείπουν οι αρχικοί λόγοι ιδρύσεώς του και προφανώς -κατά την άποψη του γράφοντος- το ΤΑΙΠΕΔ πλέον δεν μπορεί -μα ούτε και πρέπει- να εκτελεί πράξεις). Μα Πρωθυπουργέ το Ελληνικό το «πωλήσατε» με τεχνάσματα βεβαίως, με αξία τόση, όση σχεδόν, κόστισε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος στην -Παρί Σεν Ζερμέν-!

Όποιος άκουσε τον Πρωθυπουργό προχθές στην Δ.Ε.Θ. και «πίστεψε και ασπάστηκε» τους πανηγυρισμούς του, τότε είναι άξιος της μοίρας του …

 

Σπύρος Αντωνίου

Πρόεδρος του ΘΕΣΜΟΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας