Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος (Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία)

τουρκία

Το 1966 γυρίστηκε το γνωστό «γουέστερν-σπαγγέτι» : ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος.
Ας θυμηθούμε την στιγμή της μονομαχίας στο πλακοστρωμένο δάπεδο του νεκροταφείου, προς  το τέλος της ταινίας: Οι  2 κύριοι αντίπαλοι ήταν ο «καλός» (Κλίντ Ίστγουντ) και ο «κακός» (Λι Βαν Κλιφ) που σκοτώνεται.
Ο 3ος είναι ο «φαιδρός- άσχημος Τούκο» (Ιλαϊ Γουαλας) που επιβίωσε, αφού ο Κλιντ Ισγουντ δεν τον θεωρούσε θανάσιμο αντίπαλο.
Αυτή η «γνωστή» κινηματογραφική σκηνή θυμίζει ένα συχνά επαναλαμβανόμενο γεγονός στις μεγάλες πολιτικο-στρατιωτικές συγκρούσεις: Πολλές φορές συγκρούονται  «2 γίγαντες» , ενώ υπάρχει και ένας τρίτος, που δεν του δίνουν μεγάλη σημασία.
Στην Ανατολική Μεσόγειο συγκρούονται οι 2 κύριες Πυρηνικές-Διαστημικές Δυνάμεις: ΗΠΑ  και Ρωσία. Ο καθένας ως «καλός» θέλει να κατανικήσει τον «κακό» . Υπάρχει και ο «φαιδρός Τούκο» της υπόθεσης: Η Τουρκία του Ερντογάν, μια ισχυρή μεσαία Δύναμη, που ο κάθε Μεγάλος θέλει να τη χρησιμοποιήσει σε βάρος του άλλου.

2019: ΕΤΟΣ ΟΡΟΣΗΜΟ  

Στις 4 Απριλίου 1949 ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ. Έξι μήνες αργότερα, στις 1 Οκτώβρη 1949 ο Μαο Τσε Τουγκ ανακήρυξε την ΛΔ Κίνας, μετά την νίκη του ΚΚΚ στον εμφύλιο πόλεμο.
Το 2019 θα εορτασθούν τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ και τα 70 χρόνια της ΛΔ Κίνας. Εξάλλου το 2019 κλείνουν 30 χρόνια από τη «Πτώση του Τείχους» και 70 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου (Επανάστασης) στην Ελλάδα.
Πριν λίγες εβδομάδες δημοσιεύτηκε η πρώτη πρόβλεψη του ΔΝΤ για το ΑΕΠ (PPP) του 2019: Η Κίνα θα φτάσει τα 27,2 τρισεκ. $ και οι ΗΠΑ τα 21 τρισεκ. $. (αγγλική έκδοση βικιπαιδείας)
Δηλαδή το 2019 η ΛΔ Κίνας θα φτάσει το 130% του ΑΕΠ (PPP) των ΗΠΑ.
Εξάλλου Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Ιράν και Βιετνάμ το 2019 θα φτάσουν τα 47 τρισεκ.$, σχεδόν το 90% του συνόλου των 45-50 Δυτικών κρατών.
Μπορούμε να πούμε ότι το 2019 θα είναι έτος ορόσημο:
Τριάντα χρόνια μετά την Πτώση του Τείχους αποκαθίσταται πλήρως η ισορροπία : Ότι κέρδισε η Δύση στην Ανατολική Ευρώπη, το έχασε (και με το παραπάνω!) στην Ανατολική Ασία. Ειδικά σε βιομηχανία και κατασκευές, η Δύση έχει χάσει τον ψυχρό πόλεμο.
Το 2019 οι ΛΔ της Ασίας θα έχουν το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ(PPP), το 40% της παγκόσμιας βιομηχανίας και το 50% των παγκόσμιων κατασκευών.
Η Δύση υπερέχει ακόμα στον τριτογενή τομέα (κυρίως στην κυκλοφορία του χρήματος). Σε λίγα χρόνια (ως το 2025) η Δύση θα έχει χάσει και την συνολική υπεροχή στην ηλεκτροπαραγωγή (εφ’ όσον συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί). Με βάση τα στοιχεία του 2017 ( αγγλική έκδοση βικιπαιδείας) κάθε χρόνο η Κίνα προσθέτει «μια Βρετανία» στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής (τώρα έχει «18 Βρετανίες»), κάθε 50 ημέρες προσθέτει «μια Ελλάδα» (τώρα έχει «115 Ελλάδες») και κάθε 3 ημέρες προσθέτει «μια Αλβανία» (τώρα έχει «2.000 Αλβανίες»).

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αν και ο κύριος οικονομικός εχθρός της Δύσης είναι η Κίνα, ο κύριος στρατιωτικός εχθρός είναι η Ρωσία, που διαθέτει ισχυρότατο πύραυλο-πυρηνικό δυναμικό.
Στις 1 Μάρτη 2018 σε συνέντευξη του ο Βλ. Πούτιν είπε ανοιχτά ότι, εάν η Δύση επιτεθεί, η Ρωσία έχει ισχυρότατους νέους πυραύλους που μπορούν να  συντρίψουν τη Δύση. ( Εφ. «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»,2/3/2018).
Είναι φανερό ότι οξύνονται οι σχέσεις του βαθέος κράτους της Δύσης με την  Ρωσία. Για αρκετούς ηγετικούς κύκλους της Δύσης,  ένας  βασικός παίχτης στην προετοιμασία του «Μεγάλου Αντιρωσικού Πολέμου» είναι η Τουρκία.
Η Τουρκία είναι η μονή χώρα του ΝΑΤΟ που αύξησε σχεδόν 400% την βιομηχανία της τα τελευταία 30 χρονιά με μέσο ετήσιο ρυθμό σχεδόν 5% (αγγλική έκδοση βικπαιδείας)
Σήμερα η Τουρκία είναι η 3η χώρα της Δύσης σε έκταση (μετά τον Καναδά και τις ΗΠΑ) και η 4η σε πληθυσμό ( μετά τις ΗΠΑ, Ιαπωνία και Γερμανία).
Η Τουρκία αύξησε πάνω από 300% τον πληθυσμό της τα τελευταία 80 χρόνια, ενώ η Αγγλία μόνον 40% και η Γαλλία μόνον 50% (όσο και η Ελλάδα).
Η Τουρκία το 2017 ήταν η 5η χώρα της Δύσης σε παραγωγή χάλυβα με 37,5 εκατ. τόνους (πάνω από το 2% της παγκόσμιας παραγωγής).
( Η ΛΔ Κίνας παρήξε 832 εκατ. τόνους χάλυβα το 2017, 22 φορές την τουρκική παραγωγή κ΄19 φορές την γερμανική παραγωγή).
Επίσης το 2017 η Τουρκία ήταν 2η χώρα της Δύσης στην παραγωγή τσιμέντου μετά τις ΗΠΑ! ( Σε παγκόσμιο επίπεδο η ΛΔ Κίνας το 2017 παρήξε 2.400 εκατομμ. τόννους τσιμέντο, 31 φορές περισσότερο από την Τουρκία κ΄28 φορές περισσότερο από της ΗΠΑ! ).
Γενικά η Τουρκία έχει πάνω από το 1% της παγκόσμιας βιομηχανίας, πλησιάζει την Αγγλία και την Γαλλία.
Στο κατά κεφαλήν βιομηχανικό επίπεδο η Τουρκία έχει περάσει την Ελλάδα, ενώ πριν 35-40 χρόνια ήταν πολύ πιο πίσω.
Αυτό οφείλεται στην βιομηχανική στασιμότητα της Ελλάδας, στα χρόνια που είναι μέλος της ΕΟΚ-Ε.Ε    
Εξ΄ άλλου η Τουρκία παράγει σχεδόν 1.300.00 αυτοκίνητα ετησίως
( η Κίνα παράγει σχεδόν 30.000.000 αυτοκίνητα, 23 φορές περισσότερα  από την Τουρκία και φυσικά είναι 1η παγκοσμίως )
0 πενταπλασιασμός της Τουρκικής βιομηχανίας, το γεγονός ότι το 2017 ήταν η 13η χώρα στο παγκόσμιο ΑΕΠ-Ρ.Ρ.Ρ, έχει αποθρασύνει τους επιθετικούς κύκλους της Τουρκικής ηγεσίας. Βέβαια οι ηγέτες της Δύσης ( κυρίως το βαθύ κράτος των ΗΠΑ) χαίρονταν ως τώρα, γιατί προόριζαν  την Τουρκία ως “κρέας για τα κανόνια”  στα πλαίσια μιας πιθανής επίθεσης εναντίον της Ρωσίας από την νότια πλευρά.
Αλλά πρόσφατα οι πανούργοι του «βαθέος κράτους της Δύσης», κατάλαβαν ότι ο Ερντογάν ναι μεν δεν είναι με την Ρωσία και  την  Κίνα, αλλά ταυτόχρονα χλευάζει και περιφρονεί και την Δύση.
Ο Ερντογάν είναι μεγαλοτούρκος και μεγαλοισλαμιστής, δεν είναι Δυτικός. Πρώτα απ΄ όλα θέλει την “Μεγάλη Τουρκία “, δεν δέχεται διαταγές από τους στρατηγούς των ΗΠΑ.
Ο Ερντογάν θέλει να μπει στην Ε.Ε. για να την υπονομεύσει από μέσα, σαν στρατιώτης του σουνιτικού Ισλάμ.
Από την άλλη η Ρωσία του Πούτιν προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την ΄΄ανταρσία΄΄ της Τουρκίας, να την σπρώξει έξω από το ΝΑΤΟ.
Ουσιαστικά η Ρωσία με ένα νέο σύμφωνο ΄΄Ριμπεντροπ-Μολότωφ΄΄ προσπαθεί να καθυστερήσει τα σχέδια του βαθέος κράτους της Δύσης για το ΄΄Μεγάλο Αντιρωσικό Πόλεμο΄΄
Ο Ερντογάν είναι ο  ΄΄άσχημος Τούκο΄΄ της παλιάς ταινίας-γουέστερν, μήλο της έριδος ανάμεσα σε 2 βασικούς παίκτες.
Η ελληνική αστική τάξη είναι διασπασμένη: Ένα μεγάλο μέρος – μάλλον το μεγαλύτερο – ανησυχεί ειλικρινά για την τουρκική αλαζονεία και εύχεται να φύγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ με την ελπίδα ότι ΄΄ ίσως η αεροπορία των ΗΠΑ δώσει ένα καλό μάθημα στην Τουρκία !΄΄
(Έτσι και αλλιώς η ελληνική πλουτοκρατία είναι ευρωαντλαντική – ούτε που σκέφτεται άλλο δρόμο ! )
Υπάρχουν .όμως και οι πιο «διεθνιστές νεοφιλελεύθεροι» που στενοχωριούνται με τα «λαϊκίστικα ξεσπάσματα των ΜΜΕ εναντίον της Τουρκίας!», που πονάνε όταν «προσβάλλεται το κύρος του τουρκικού στρατού» που είναι σύμμαχος στρατός (!) στον αγώνα ενάντια στον ΄΄Μεγάλο εχθρό τους΄΄ την Άρκτο του Βορρά.
Εδώ και 200 χρόνια συνεχίζεται η διαπάλη στην εξαρτημένη Ελλάδα, όπου προβάλλεται τελευταία το απόφθεγμα ότι «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός!» και «οι ξένοι ξέρουν, οι έλληνες πρέπει να υπακούν». Κάθε τόσο προβάλλει, με διαφορετική αφορμή, το δίλλημα που μπήκε ήδη από τον 1ο εμφύλιο πόλεμο του 1823-25.

Μαυροκορδάτος ή Κολοκοτρώνης ;

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας