Ο Ερντογάν σε πολλά ταμπλό, παίρνει Patriot και S-400. Η Ελλάδα;

1035
τουρκία
Η αγορά του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος δεν θα επηρεάσει την αγορά των ρωσικών πυραύλων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν – Τον Οκτώβριο οι πρώτες ρωσικές συστοιχίες.

Η αγορά από την Τουρκία των αμερικανικών αντιβαλλιστικών πυραύλων Patriot δεν θα έχει καμία επίπτωση στη συμφωνία που συνάφθηκε με τη Ρωσία για την αγορά του ανταγωνιστικού συστήματος S-400, επιβεβαίωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

«Το σύμφωνο αγοράς των S-400 έχει συναφθεί και οι πρώτες συστοιχίες αναμένεται να παραδοθούν τον Οκτώβριο. Η προσφορά των Αμερικανών να μας πουλήσουν τους Πάτριοτ δεν αλλάζει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι δεν θεωρούμε το ένα σύστημα ως μια εναλλακτική προς το άλλο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την 19η Δεκεμβρίου την πώληση του συστήματος Patriot στην Τουρκία, στοχεύοντας να αποτρέψουν την Άγκυρα από το να αγοράσει το ανταγωνιστικό σύστημα της Ρωσίας.

Σε ένα δελτίο τύπου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι έδωσε το πράσινο φως για αυτήν την αγορά έναντι του ποσού των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η απόφαση προσφέρει μια «εναλλακτική» για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο η Άγκυρα παρήγγειλε παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις, είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής διπλωματίας.

«Προειδοποιήσαμε την Τουρκία ότι η πιθανή αγορά του συστήματος S-400 θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω» την αγορά από την Άγκυρα των αμερικανικών καταδιωκτικών F-35 και να επιφέρει κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ, είχε συμπληρώσει ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας