Ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας εκτελεί τη Δημόσια Υγεία…

620
δήμος

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Ένα έγκλημα κατά της Δημόσιας Υγείας και με σοβαρότατο κίνδυνο για τις ζωές των εργαζομένων στην Καθαριότητα, συντελείται στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας… Οι εργαζόμενοι, αναγκάζονται να συλλέγουν επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία αναμιγνύονται με οργανικά απορρίμματα και καταλήγουν στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής!!!

Ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα» και οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης,  θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν, προκειμένου αυτό το έγκλημα κατά της Δημόσιας Υγείας να σταματήσει εδώ και τώρα, πριν να είναι πολύ αργά… Θα έπρεπε δε, να υπάρξει και παρέμβαση Εισαγγελέα, καθώς η ασυδοσία και η ανευθυνότητα ορισμένων, μπορεί να οδηγήσει σε θύματα και μόλυνση πολύ περισσότερων σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια ανταποκρίνονται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, διατηρώντας τις πόλεις καθαρές και υγιείς. Δεν είναι, όμως, διατεθειμένοι, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα,  να εκτεθούν σε επιπλέον κινδύνους, που ελλοχεύουν από την εγκληματική αδιαφορία ή ακόμη και σκοπιμότητα κάποιων υπευθύνων-ανεύθυνων, οι οποίοι  δεν τηρούν την αυστηρά προβλεπόμενη Νομοθεσία για τα Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (Ε.Ι.Α.). Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Είναι υποχρεωμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να τους προστατεύσει.

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργατών και Υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας, οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας καλούνται καθημερινά να συλλέξουν «ξέχειλους» κάδους απορριμμάτων με ιατρικά απόβλητα (σύριγγες, καθετήρες, γάζες και άλλα μολυσματικά είδη) εντός του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο του «Κέντρου Κοινωνικής Αποκατάστασης Χανσενικών». Σύμφωνα με καταγγελίες, που μένει οι αρμόδιοι να διερευνήσουν, τα Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (Ε.Ι.Α.) μετά την συλλογή τους αναμιγνύονται με οργανικά απορρίμματα σε «παράνομους-αυτοσχέδιους Σταθμούς Μεταφόρτωσης» πριν τελικά καταλήξουν στον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.

Τα όσα καταγγέλλονται, όπως πληροφορούμαστε, δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία» στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Αντί λύσης μάλιστα, με Δελτίο Τύπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Γιάννης Πουλάκης ενημέρωσε πως«… ουδέν πρόβλημα υπάρχει αφού στους “μπλε κάδους”  της Ανακύκλωσης στον χώρο του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα πετιούνται μόνο πάνες αφόδευσης!!!» ΕΛΕΟΣ!!!  Ακόμη και εάν παραβλέπαμε την πρόθεσή του να εξαφανίσει…  μάσκες, καθετήρες και σύριγγες (για τα οποία υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία), η άγνοιά του είναι σχεδόν επικίνδυνη. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να γνωρίζει πως απαγορεύεται αυστηρά, ειδικά στο χώρο ενός Νοσοκομείου, που έχει οριστεί ως Νοσοκομείο υποδοχής αποκλειστικά ασθενών του Κορωνοϊού, να πετιούνται έστω και πάνες στον κάδο ανακύκλωσης!!!

Την ώρα που σωρεία Δήμων μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνουν τους πολίτες πως γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσεως και άλλα μολυσμένα απόβλητα, ΔΕΝ τα πετάμε στον “μπλε κάδο” ανακύκλωσης, ο ίδιος μας ενημερώνει πως σε γνώση του, πάνες ασθενών πετιούνται στην ανακύκλωση σε χώρο Νοσοκομείου υποδοχής ασθενών Κορωνοϊού!!!

Ο Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, ας μαζέψει…  τον αδιάβαστο Αντιδήμαρχό του, και ας ενημερώσει για τις άμεσες ενέργειές του, ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η Δημόσια Υγεία όσο και υγεία των εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, που όπως ο Σύλλογος καταγγέλλει, δεν έχουν καλυφθεί με τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης της υγείας τους κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας