Ο Αλ. Τσίπρας αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της κυβέρνησης του

2399
τσίπρας

Με μια κίνηση φτηνού εντυπωσιασμού ο Αλ. Τσίπρας συγκάλεσε πομπωδώς το Υπουργικό Συμβούλιο, μόνο για ντεκόρ, προκειμένου να βγάλει ένα μονόλογο, με τον οποίο τόνισε ότι αναλαμβάνει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, στην οποία μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 87 νεκροί.

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού αυτονοήτως θα ανέμενε κάθε λογικός άνθρωπος να συνοδεύετο με την παραίτησή του, η οποία, όμως, περιέργως δεν ακολούθησε.

Ανάληψη, όμως, πολιτικής ευθύνης για μια τόσο μεγάλη τραγωδία, χωρίς παραίτηση, μοιάζει ως κίνηση υπεκφυγής.

Προφανώς, ο Αλ. Τσίπρας, με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης, επιχειρεί να εκτονώσει την κατακραυγή και να κατασιγάσει τις αντιδράσεις αλλά μάλλον, έτσι, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια, πολύ περισσότερο που το επόμενο διάστημα οι αποκαλύψεις με το κυβερνητικό αλαλούμ φαίνεται ότι θα πάρουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας.

Όλα δείχνουν ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες.

Στο μεταξύ, η ΝΔ ετοιμάζεται, με την στήριξη ισχυρότατων κέντρων της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας και την πλύση εγκεφάλου αναρίθμητων μέσων ενημέρωσης, να έρθει στην κυβέρνηση.

Το τραγικό είναι ότι η χώρα θα ζήσει σε μια τέτοια περίπτωση μια από τα ίδια και την συνέχιση της καταστροφικής της πορείας.

Για παράδειγμα, τα «αυθαίρετα» στο Μάτι δεν δίνουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση για τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις της, πολύ περισσότερο που και ο Γ. Σταθάκης υποχρεώθηκε να ομολογήσει ότι νομιμοποίησε αυθαίρετα το «Κόκκινο Λιμανάκι».

Ωστόσο, το γεγονός ότι η ΝΔ παρακάμπτει χωρίς καμιά αυτοκριτική το ζήτημα των αυθαιρέτων και μάλιστα των παραθαλάσσιων, δείχνει ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν «βελτιώθηκε» αλλά και ότι χειροτερεύει και απλώς περιμένει την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθει αλαζονικά στην εξουσία.

Το δίλημμα, όμως, για την χώρα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ ή οι άλλες συστημικές δυνάμεις.

Το ζήτημα για την χώρα είναι να τερματιστεί μια Ελλάδα που έχει ως σήμα κατατεθέν την πελατειακή ψήφο, την μίζα και την διαπλοκή με μίντια και μεγάλα συμφέροντα.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

 

Παν. Λαφαζάνης: H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Τσίπρα, χωρίς την παραίτηση του, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό του ελληνικού λαού

 

Ο Παν. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Αλ. Τσίπρα για μια τέτοιων διαστάσεων εθνική τραγωδία, κατά την οποία, μέχρι τώρα, 87 συμπολίτες έχουν βρει φρικτό θάνατο, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα όταν δεν συνοδεύεται με παραίτηση από το αξίωμά του.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Αλ. Τσίπρα, χωρίς παραίτηση, μόνο ως κίνηση κοροϊδίας μπορεί να χαρακτηριστεί, ως πράξη υπεκφυγής και ως διάτρητη ασπίδα απέναντι στην γενική κατακραυγή σε βάρος του ιδίου και της κυβέρνησης του.

 

Η ανάληψη, πάντως, της πολιτικής ευθύνης από τον Αλ. Τσίπρα, ανεξάρτητα από την υποκριτική της διάσταση, δείχνει ότι η κυβέρνηση, έχοντας βυθίσει τον τόπο και τον ελληνικό λαό στον πόνο και σε μεγάλα αδιέξοδα, ψυχορραγεί και καταρρέει και σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Τσίπρα με κανέναν τρόπο, όμως, δεν δικαιώνουν τη ΝΔ ούτε τα άλλα συστημικά κόμματα και τις ακροδεξιές αποφύσεις του συστήματος.

Η αυθαίρετη δόμηση ασφαλώς και δεν μπορεί να δώσει κανένα συγχωροχάρτι στις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις φωτιές και τους δεκάδες νεκρούς και ούτε μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης αναγνώρισε πως νομιμοποίησε αυθαίρετα στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Ωστόσο, το καθεστώς των αυθαιρέτων αποτελεί ανεξίτηλο στίγμα για την ΝΔ και όλες τις, δήθεν, αντιπολιτευόμενες συστημικές δυνάμεις, οι οποίες, ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες τους, πολιτεύονται με περισσή αλαζονεία και χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, δείχνοντας τι περιμένει τον ελληνικό λαό αν επιστρέψουν στην εξουσία.

Η Ελλάδα της πελατειακής ψήφου, της μίζας και της διαπλοκής πρέπει να τελειώσει.

Και αυτό σημαίνει να συρρικνωθεί και να ηττηθεί πολιτικά, εκλογικά και κοινωνικά όλο το κατεστημένο πολιτικό τόξο από τον ΣΥΡΙΖΑ έως τη ΝΔ και τις ακροδεξιές και νεοναζιστικές δυνάμεις του συστήματος.

Αυτό σημαίνει ισχυρή ΛΑ.Ε. μέσα στην Βουλή, στο πλαίσιο ενός μεγάλου μετώπου ριζοσπαστικών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που μάχονται για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας