Ουγγαρία: Χιλιάδες πολίτες κατά του εργατικού νόμου που θεσπίζει ο Ορμπάν

1352
ουγγαρία

Ο ακροδεξιός Ορμπάν αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Ουγγρικής κοινωνίας. Τέταρτη διαδήλωση μέσα σε μία εβδομάδα. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι διαμορφώνονται συνθήκες δουλείας

Χιλιάδες Ούγγροι κατέβηκαν και σήμερα στους δρόμους της Βουδαπέστης για να διαμαρτυρηθούν κατά ενός νέου εργατικού νόμου, αλλά και της όλο και περισσότερο αυταρχικής διακυβέρνησης του δεξιού εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Οι σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ονομάσθηκαν «Καλά Χριστούγεννα κ. Πρωθυπουργέ» από τους οργανωτές και ήταν η τέταρτη διαδήλωση σε διάστημα μίας εβδομάδας με την συμμετοχή αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης, φοιτητικών οργανώσεων και πολιτών που εναντιώνονται στην κυβέρνηση Ορμπάν.

Ο νέος εργατικός νόμος επιτρέπει στους εργοδότες να απαιτήσουν μέχρι και 400 ώρες υπερωριακής απασχόλησης ετησίως και σύμφωνα με τους επικριτές του εισάγει συνθήκες δουλείας.

Η κυβέρνηση πέρασε επίσης νόμο περί θεσπίσεως διοικητικών δικαστηρίων που θα υπάγονται στην κυβέρνηση και θα επιλαμβάνονται ευαίσθητων θεμάτων όπως ο εκλογικός νόμος, οι διαμαρτυρίες και θέμα διαφθοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας