ΟΤΕ: Ολοκληρώνεται η πολυήμερη απεργία. Στάση εργασίας-συγκέντρωση αύριο Δευτέρα

1210
οτε

Oλοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 12 Ιανουαρίου, η απεργία των εργαζομένων ΟΤΕ, που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Αύριο, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιούν τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 12.30, όπου στις 13.00 είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις, που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αξίζει, πάντως, να υπογραμμιστεί η απρόσκλητη και μόνιμη παρουσία της αστυνομίας σε κάθε απεργιακή δράση, γεγονός που κατήγγειλε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, και εντάσσεται τόσο στο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους απεργούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΟΜΕ-ΟΤΕ:

  • Από τις 14 και έως τις 18 Ιανουαρίου, θα διεξαχθούν συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα «και με ευθύνη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της».

  • Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες μορφές δράσεων, όπως νέα συνέντευξη Τύπου, ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του ΟΤΕ Α.Ε. και άλλων φορέων.

  • Τέλος, νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις 20 Ιανουαρίου «προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων εάν η Διοίκηση δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας