Ορκίστηκε με «γενική» συναίνεση κυβέρνηση τραπεζιτών του Ντράγκι-Στηρίζει και Σαλβίνι

418
Ορκίστηκε με «γενική» συναίνεση κυβέρνηση
Η καταχρεωμένη Ιταλία της παρακμής παραδίδεται στην γερμανική ευρωκρατία και την «παγκοσμιοποίησή»

 

 

Παράλληλα, η διάρκεια της ορκωμοσίας ήταν λίγο μεγαλύτερη απ’ ότι συνηθιζόταν, διότι το χρυσό στυλό που χρησιμοποίησαν όλοι οι υπουργοί –αλλά και ο Μάριο Ντράγκι– μετά από κάθε υπογραφή, έπρεπε να απολυμανθεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Τη νέα ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν 23 υπουργοί, εκ των οποίων οκτώ είναι μάνατζερ και τεχνοκράτες και 15 στελέχη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη δημοκρατία, ότι θα σεβαστώ με εντιμότητα το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, προς αποκλειστικό συμφέρον του έθνους», επανέλαβαν όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ενώπιον του Ιταλού προέδρου.

Πριν από την τελετή ορκωμοσίας, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Λείπει ο Μάης από τη Σαρακοστή; Συγχαρητήρια από Κυρ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη θερμά, μέσω ανάρτησής του στο Τwitter, τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

«Τα θερμότερα συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Προσβλέπω σε μια παραγωγική συνεργασία, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης ΕΕ και την περαιτέρω ενίσχυση των στενών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Βασική Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας