Οργιάζουν μέσα στην κρίση ανενόχλητες οι εισπρακτικές σε βάρος δανειοληπτών-καταναλωτών

841
εισπρακτικές

Βροχή εξακολουθούν να πέφτουν οι καταγγελίες καταναλωτών και δανειοληπτών για οχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία.

Οι εταιρείες συνεχίζουν να τηλεφωνούν χωρίς φραγμό σε πολίτες  για ληξιπρόθεσμες οφειλές εκμεταλλευόμενες  την αδράνεια της κυβέρνησης και τα νομικά κενά.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέλει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος αλλά υποστηρίζει πως όσοι δεν ανήκουν στην κατηγορίαπροστασίας” αυτών που παίρνουν τα 800 ευρώ, πρέπει να πληρώνουν κανονικά τα χρέη τους και γι’ αυτό μπορούν να παίρνουν τηλ σε αυτούς οι εισπρακτικές εταιρείες. Φυσικά οι εισπρακτικές εταιρείες, με αφορμή ότι δεν διαθέτουν τα σχετικά στοιχεία παρενοχλούν σωρηδόν τους πάντες.

Οι παρενοχλήσεις από τις εταιρείες αφορούν πλήθος περιπτώσεων όπως οι τράπεζες, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να υπάρξει απόλυτη και γενική απαγόρευση των οχλήσεων από τις εν λόγω εταιρείες με την επιβολή παραδειγματικών διοικητικών, οικονομικών και ποινικών κυρώσεων.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας