ΟΟΣΑ: Ακόμα και -35% φέτος το ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση “εφησυχάζει”!!!

1381
ύφεση

Τρομακτικές είναι οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ (επίσημος οικονομικός Οργανισμός των δυτικών χωρών) για μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα, ενώ δεν υστερούν και οι δυσμενείς εκτιμήσεις σειράς άλλων Οργανισμών και διεθνών Οίκων.

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά τεράστια πτώση του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) το 2020, που μπορεί να φτάσει και το -35%!!!

Ο κύριος λόγος αυτών των τραγικών εκτιμήσεων του ΟΟΣΑ δεν είναι μόνο ο αβαθής χαρακτήρας της ελληνικής οικονομίας αλλά κυρίως ότι έχουμε μια οικονομία που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Τουρισμό, τον οποίον πλήττει θανάσιμα η παρούσα κρίση, με συνέπεια η χώρα μας να πληγεί περισσότερο και από την Ιταλία και να θεωρείται από τον ΟΟΣΑ ως η χώρα που θα έχει τα πρωτεία σε ύφεση μέσα στο 2020.

Η μόνη που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου είναι η κυβέρνηση, μαζί με το πολιτικό κατεστημένο, η οποία έχει την ψευδαίσθηση ότι με τα 6,8 δις ή 3,1% του σημερινού ΑΕΠ που συνεισέφερε θα αντιμετωπίσει για τους επόμενους μήνες την λαίλαπα που έχει ξεκινήσει.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά, η χώρα χρειάζεται κεφάλαια αρκετά πάνω από το 20% του ΑΕΠ, για να μπορέσει με βάση ένα υπεύθυνο, παραγωγικό και κοινωνικό σχέδιο να ανακόψει τη μεγάλη ύφεση και να στηρίξει στοιχειωδώς την οικονομία, τους εργαζόμενους και την απασχόληση και φυσικά αυτά τα απαιτούμενα κεφάλαια δεν μπορεί να είναι δανεικά, γιατί θα βουλιάξουν τη χώρα αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι δωρεάν χρήμα που θα προκύπτει μέσα από την απευθείας κοπή του, πράγμα, όμως, που δεν μπορεί να γίνει εντός της ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Α.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας