Ομάδα 9 Τούρκων στρατιωτών βρήκε το θάνατο στο Β.Ιράκ-Πανικόβλητος ο Ακάρ

2552
Ομάδα 9 Τούρκων στρατιωτών

Ομάδα Τούρκων στρατιωτών μαζί με ανώτατο Αξιωματικό σκοτώθηκε στο Βόρειο Ιράκ αναγκάζοντας τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να μεταβεί μαζί με το επιτελείο των ΕΔ στο Αρχηγείο της επιχείρησης “Claw-Lightning και Claw-Yıldırım” στην βάση Biliç Tepe.

Ο Χ. Ακάρ συνοδευόταν με τον Α/ΓΕΕΘΑ Yaşar Güler τον Α/ΓΕΑ Hasan Küçükakyüz. Πρώτα μετέβησαν στην Αεροπορική Βάση στο Eskişehir. Από εκεί διεξάγονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ.

Στη συνέχεια οι Χ. Ακάρ, Yaşar Güler και ο Α/ΓΕΣ Ümit Dündar πήγαν στην βάση Biliç Tepe για να ενημερωθούν για την πορεία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Χ. Ακάρ έβγαλε λόγο προσπαθώντας να εμψυχώσει τους Τούρκους στρατιώτες και να τους τονίζει την σημασία του αγώνα κατά του PKK.

Το ηθικό των Τούρκων έχει ήδη ραγίσει προ πολλού…

Σκοτώθηκε ομάδα Τούρκων στρατιωτών στο Β. Ιράκ

Σύμφωνα με πληροφορίες και βίντεο, οι Κούρδοι σκότωσαν 8 Τούρκους στρατιώτες ενώ επιτέθηκαν ξανά σε τουρκική στρατιωτική βάση.

Η επίθεση στην τουρκική στρατιωτική βάση πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ όταν ομάδα Κούρδων έπληξε με δύο αντιαρματικούς πυραύλους Milan ATGM στις περιοχές zinar και bulbul.

Ταυτόχρονα, οι Κούρδοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο σύμφωνα με το οποίο 8 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Zap στο Νότιο Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ.

Οι κουρδικές δυνάμεις έπληξαν τις τουρκικές στις πλαγιές του λόφου Martyr Serxwebun hill στην περιοχή Zap.

Μαζί με τους 8 στρατιώτες καταστράφηκαν και δύο τουρκικά drone. Οι υπόλοιποι Τούρκοι τράπηκαν σε φυγή.

Σκοτώθηκε ανώτατος Τούρκος Αξιωματικός

Σύμφωνα με τους Κούρδους, ακόμη 17 Τούρκοι σκοτώθηκαν μεταξύ 30 Απριλίου και 2 Μαίου.

Τέλος οι Κούρδοι αναφέρουν πως δυνάμεις τους σκότωσαν ένα Τούρκο ανώτατο Αξιωματικό στην περιοχή Xantur και Heftanin. Δεν αναφέρουν τι βαθμό είχε.

Ομως αμέσως μετά απογειώθηκαν τουρκικά ελικόπτερα και μαχητικά βομβαρδίζοντας την περιοχή των συγκρούσεων…

Δείτε εικόνες και βίντεο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας