Οι Ταλιμπάν 20χλμ.από Καμπούλ-Τους βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ για να τους καθυστερήσουν!

1861
Τους βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ για να τους καθυστερήσουν!

Το βράδυ οι Ταλιμπάν, προχώρησαν κι άλλο και πλέον βρίσκονται στα 20 χιλιόμετρα από την Καμπούλ και απέχουν 90 λεπτά από το αεροδρόμιο όπου έχουν «ταμπουρωθεί» οι Αμερικανοί, που τρέχουν για να σωθούν. 

Συγκεκριμένα χθες κατέλαβαν την πόλη Μαϊντάν Σαρ, μία πόλη που βρίσκεται στα περίχωρα της Καμπούλ που απέχει μόλις 15-20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. 

Αυτό ανάγκασε τις Αμερικανικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε βομβαρδισμούς σε περιοχές στα περίχωρα τις Καμπούλ, για να καθυστερήσουν την επέλαση των Ταλιμπάν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προλάβουν να εκκενώσουν τους πολίτες τους!

Η πτώση της πόλης δεν είναι πλέον θέμα ημερών αλλά μπορεί και ωρών, καθώς είναι περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές! 

Μάλιστα μέλη της αεροπορίας του Αφγανιστάν αυτομόλησαν στους Ταλιμπάν με αποτέλεσμα να διαθέτουν τώρα και αερομεταφερόμενες δυνάμεις, κάτι που κάνει την επέλαση τους ακόμα πιο ταχεία. 

Πλέον μιλάμε για τους Αμερικανούς να δίνουν μάχη με το χρόνο να εκκενώσουν τους πολίτες τους, τη στιγμή που οι Ταλιμπάν πλησιάζουν στο αεροδρόμιο! 

Το πλήγμα στο γόητρο των ΗΠΑ είναι τεράστιο, καθώς η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί συγκλονισμένοι τους Αμερικανούς να φεύγουν σε κλίμα πανικού από  από το Αφγανιστάν, το οποίο κατέλαβαν με μια τυχοδιωκτική στρατιωτική επέμβαση και το οποίο χρηματοδότησαν με ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να φτιάξει κράτος και υποδομές! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας