Οι Ταλιμπάν μπαίνουν στο αεροδρόμιο!-Ερντογάν: “Μας ζήτησαν να το αναλάβουμε”

64
Οι Ταλιμπάν μπαίνουν στο αεροδρόμιο

Τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ αναλαμβάνουν σταδιακά οι Ταλιμπάν, όλα αυτά μόλις ελάχιστες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας από την ISIS-K και την εκατόμβη νεκρών.

Όπως δείχνουν φωτογραφίες η ειδική μονάδα των Ταλιμπαν 313 Badri βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις αμερικανικές δυνάμεις φτάνοντας  στην είσοδο του αεροδρομίου, για να αναλάβουν τον έλεγχό του.

«Σήμερα, τρία σημαντικά μέρη του στρατιωτικού τμήματος του αεροδρομίου της Καμπουλ εκκενώθηκαν από τους Αμερικανούς και είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Εμιράτου», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Μπιλάλ Καρίμι. «Τώρα, απομένει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος» στα χέρια των Αμερικανών, πρόσθεσε.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι το αεροδρόμιο ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν δεν ελέγχουν κανένα σημείο του στρατιωτικού τμήματος του αεροδρομίου, ούτε τις πύλες του.

Άλλος υψηλόβαθμος διοικητής των Ταλιμπάν είπε ότι οι δυνάμεις τους έχουν πάρει θέση στο αεροδρόμιο και είναι έτοιμες να αναλάβουν τον έλεγχο, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, μόλις αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις. «Είναι απλώς θέμα λίγου ακόμη χρόνου», σημείωσε.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι οι Ταλιμπάν επιβαίνουν σε αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα HUMVEE τα οποία εγκατέλειψαν οι ΗΠΑ στη χώρα.

Μάλιστα η ίδια μονάδα των Ταλιμπάν προχώρησε και σε τρεις συλλήψεις μελών της ISIS-K, όπως ισχυρίζεται, είτε για την χθεσινό πολύνεκρη΄βομβιστική ενέργεια είτε για κάποια άλλη που προετοίμαζαν.

Την ίδια ώρα η Τουρκία σπεκουλάροντας πάνω στα  συντρίμμια του Αφγανιστάν, μέσω του πάρεδρου της Ρ.Τ.Ερντογάν ανέφερε ότι οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τους Τούρκους την βοήθειά τους στην «φύλαξη» του αεροδρομίου της Καμπούλ παίζοντας το ρόλο υπερδύναμης και εγγυητή της ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας