Οι Ταλιμπάν ζητούν στήριξη Τουρκίας για αεροδρόμιο Καμπούλ και μεταναστευτικό

458
Οι Ταλιμπάν ζητούν στήριξη

Η Τουρκία φαίνεται να είναι κοντά στο να πάρει τα “κλειδιά” της ανατολικής πύλης εισόδου παράνομων και μη μεταναστών στην Ευρώπη κάτι που θα τους μετατρέψει σε ελεγκτές της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να γίνει ο Ερντογάν ξανά προνομιακός συνομιλητής της Δύσης.

Έτσι την ίδια ώρα που οι Ταλιμπάν ζήτησαν από την Τουρκία να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις, κάτι που πραγματοποιείται άμεσα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αλλά και του ίδιου του Χουλουσί Ακάρ στο παρασκήνιο διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας του αεροδρομίου.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν ούτε τα κατηρτισμένα στελέχη ούτε την τεχνογνωσία διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίου -ζήτησαν από την Τουρκία την παρουσία τεχνικών που θα στηρίξουν τη λειτουργία.

Η Άγκυρα ουσιαστικά επιθυμεί να έχει λόγο στην περιοχή και μετά την αποχώριση του ΝΑΤΟ. Όμως οι όροι που θέτουν οι Ταλιμπάν, ζητώντας τεχνική στήριξη από προσωπικό που δεν έχει σχέση με τον στρατό, φαίνεται πως δεν ικανοποιούν την Τουρκία.

Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, οι συνομιλίες για την παροχή αυτής της στήριξης και την παραμονή Τούρκων, έστω και τεχνικών, στο Αφγανιστάν είναι σε εξέλιξη.

Η Τουρκία θέτει το θέμα της ασφάλειας των πολιτών που θα πρέπει να στείλει για αυτή την στήριξη, αλλά ότι θα έπρεπε, οι τούρκοι τεχνικοί να έχουν και διοικητικό ρόλο στο αεροδρόμιο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ένα ανατολίτικο παζάρι του οποίου η έκβαση θα καθορίσει το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας με τους Ταλιμπάν και της πιθανής επιρροής που επιθυμεί η Άγκυρα να έχει στην περιοχή αλλά και με την Δύση.

Τώρα τι επιφυλάσσουν για την Ελλάδα; Ήδη έχει αρχίσει και διαφαίνεται η μαζική εισροή παράνομων μεταναστών από κάθε συνοριακό πέρασμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας