Οι πύραυλοι S-400 έφτασαν στην Τουρκία, παρά τις απειλές της Ουάσινγκτον

934
τμήματα

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν σήμερα από την Άγκυρα τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η παραλαβή θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Κι όλα αυτά παρ’ ότι η Τουρκία δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από την Ουάσιγκτον να μην προχωρήσει. Αν και ο Ντ. Τραμπ στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν δεν ήταν τόσο πιεστικός και έριξε τις ευθύνες στον… Ομπάμα.

H εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους, τόνισε ότι είναι γνωστές σε όλους οι κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).

Oπως μάλιστα υπενθύμισε, στις συγκεκριμένες κυρώσεις περιλαμβάνεται και η αναβολή της συμμετοχής στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Παρόλα αυτά, όμως, η εκπρόσωπος εμφανίστηκε επιφυλακτική για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η παραλαβή θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, λέγοντας πως υπάρχουν καθημερινά ρεπορτάζ και πως δεν πρόκειται για «κάτι το πολύ καινούργιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας