Οι ξεναγοί ζητούν την στήριξη της Πολιτείας για να επιβιώσουν

224
ξεναγοί

Μέτρα από την Πολιτεία ζητούν οι ξεναγοί για να επιβιώσουναφού έχει χαθεί όλη η εργασία τους 100% από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν πως “η απώλεια του εισοδήματος τους είναι ολοκληρωτική και ότι “το επόμενο χρονικό διάστημα, Ιούλιος-Οκτώβριος, δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση τα προηγούμενα χρόνια”.

Τα αιτήματα των ξεναγών για την στήριξη του εισοδήματος τους
  • Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, να επεκταθεί το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δόθηκαν στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που τη δικαιούνταν.
  • Από το μήνα Ιούλιο και μετά, εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται, (σημειώνουμε ότι, το άνοιγμα των ξενοδοχείων δε σημαίνει έναρξη εκδρομών και ξεναγήσεων), ζητούμε να ενταχθούμε, ως άνεργοι, στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να δοθεί ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Ξεναγούς μέχρι το 2022.
  • Μετάθεση των φορολογικών μας υποχρεώσεων και διευκολύνσεις στις πληρωμές.
  • Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας των ξεναγών και υποβολή σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όσους ξεναγούς εργάζονται.

*Πηγή:dimokratiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας