Οι Ναζί άφησαν ερείπια στην Πολωνία-Έγγραφα από το B’Παγκόσμιο Πόλεμο «μίλησαν»

1078
ναζί
 Νεκροί Αμερικανοί και Βρετανοί σε στρατόπεδο εξόντωσης

«Η Βαρσοβία καταστρέφεται… Δεν υπάρχει κανένα μνημείο. Τα αντικείμενα πολιτιστικής αξίας έχουν λεηλατηθεί. Υπάρχουν τάφοι σε σχεδόν κάθε αυλή, τα σώματα των βασανισμένων Πολωνών είναι διάσπαρτα στους δρόμους».

Πριν από την 75η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποχαρακτήρισε και έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που αφορούν την απελευθέρωση της Βαρσοβίας, σαν σήμερα, το 1945.

Τα έγγραφα αυτά έφεραν στο φως άγνωστες φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ναζί καθώς επίσης και δράσεις από τον «Στρατό της Πατρίδας» της Πολωνίας.

Τουλάχιστον 500 Βρετανοί και Αμερικανοί δολοφονήθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης Τρεμπλίνκα, που χτίστηκε στην Πολωνία από τη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που δημοσιοποίησε πρόσφατα το κέντρο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Το σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι σύμφωνα με αναφορές, το 1942, οι Γερμανοί διέταξαν όλους τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς που βρίσκονταν στο διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιουργήθηκε μεταξύ της Βαρσοβίας και του Μπιάλιστοκ, να συγκεντρωθούν στο προαύλιο των φυλακών για ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.

Αντί όμως να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή με τους Γερμανούς κρατούμενους, οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί, μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο που είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Εβραίοι και εκτελέστηκαν.

Οι Ναζί άφησαν συντρίμμια στη Βαρσοβία κατά την αποχώρησή τους

Εκτός από αυτό το επεισόδιο, τα πρόσφατα δημοσιευμένα έγγραφα τεκμηριώνουν και άλλες φρικαλεότητες των Ναζί.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι Γερμανοί ανατίναξαν πολλά κτίρια στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς υποχωρούσαν από τη Βαρσοβία κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με τον Κόκκινο Στρατό που κόστισε τη ζωή 200.000 Σοβιετικών.

Οι Ναζί άφησαν ερείπια στην Πολωνία

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης φωτογραφίες από τη Διεύθυνση του 1ου Λευκορωσικού μετώπου, την απελευθέρωση της Βαρσοβίας στις 17 Ιανουαρίου 1945 και πολλά άλλα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επισημαίνει ότι με αυτή τη δημοσιοποίηση, καταπολεμάται η επανεγγραφή της ιστορίας και η αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κόντρα μεταξύ Πολωνίας και Ρωσίας ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τις εικαζόμενες προσπάθειες κάποιων χωρών να στρεβλώσουν και να ξαναγράψουν την ιστορία, ιδιαίτερα όσον αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας