Οι Κούρδοι αποδεκατίζουν τον τουρκικό στρατό: Καρέ καρέ οι συγκρούσεις

2198
Οι Κούρδοι αποδεκατίζουν τον τουρκικό στρατό

Αρκετοί στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς οι αντάρτες πραγματοποίησαν διάφορες ενέργειες εναντίον του τουρκικού στρατού

Συνεχίζονται οι απώλειες των Τούρκων, με τους Κούρδους να τους στέλνουν στην κόλαση.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης «μαρτύρησε» ως αποτέλεσμα της επίθεσης όλμων, που πραγματοποίησαν τρομοκράτες του PKK στην περιοχή βάσης στην περιοχή επιχειρήσεων Pençe-Şimşek στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τη δήλωση, που έγινε στον λογαριασμό κοινωνικών μέσων ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε επίθεση με όλμο από τρομοκράτες του PKK, σε περιοχή βάσης στην περιοχή επιχειρήσεων Pençe-Şimşek στο βόρειο Ιράκ.

«Ένας από τους στρατιώτες μας τραυματίστηκε σοβαρά, από την επίθεση. Ο στρατιώτης που δεν κατάφερε να σωθεί, παρά όλες τις επεμβάσεις στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε, μαρτύρησε». ανέφερε

Ανακοινώθηκε ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή συνεχίζονται.

Οι απώλειες του τουρκικού στρατού, είναι μεγάλες, αναγκάζοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ,  να εκδώσει  ένα συλλυπητήριο μήνυμα για τον λοχία πεζικού Χάκαν Μπαλί, ο οποίος «μαρτύρησε» ως αποτέλεσμα της επίθεσης όλμων που πραγματοποίησαν τρομοκράτες του ΡΚΚ, στην περιοχή βάσης στην περιοχή επιχειρήσεων Pençe-Şimşek.

Ο υπουργός Ακάρ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο μήνυμά του:

”Ο ηρωικός συμπολεμιστής μας μαρτύρησε στις 12 Αυγούστου 2021. Εκ μέρους μου και των μελών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , εύχομαι το έλεος του Θεού στον ήρωα μάρτυρά μας, τα συλλυπητήριά μου και την υπομονή στην οικογένειά του που πενθεί.”

Εν τω μεταξύ, αρκετές φορές η Βαγδάτη, καλεί επανειλημμένα την Άγκυρα, να σταματήσει τις επιθέσεις της και την παραβίαση της κυριαρχίας της και ζητά από το PKK να αποσυρθεί από το έδαφός της. Ο Ιρακινός αναλυτής ασφάλειας Χουσάμ αλ-Χασίμι, ανέφερε ότι ο αριθμός των μαχητών του ΡΚΚ στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Κουρδιστάν, κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.000, που διανέμονται σε 81 σημεία και βάσεις.

Σε μια άλλη εξέλιξη των επιχειρήσεων Κούρδων ανταρτών, το Guerîla TV μετέδωσε, το πλάνο της δράσης που πραγματοποίησαν αντάρτες την 1η Αυγούστου στην περιοχή Χεφτανίν των αμυντικών ζωνών Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Το Κέντρο Τύπου του HPG εξέδωσε μια δήλωση, λέγοντας ότι “στο πλαίσιο της Επαναστατικής Εκστρατείας Cenga Xabur, στην περιοχή Heftanîn, ένα όχημα  εφοδιασμού που χρησιμοποιούσαν τούρκοι στρατιώτες  στο Girê Koxê Mele Yehya, στην περιοχή Keşan τέθηκε υπό έλεγχο. Την 1η Αυγούστου, στις 14:40, το όχημα στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε στο λόφο, 2 εισβολείς σκοτώθηκαν και το όχημα που ανήκε χτυπήθηκε. Ο εισβολέας τουρκικός στρατός, ο οποίος δεν μπορούσε να επέμβει στο πεδίο της μάχης για μεγάλο χρονικό διάστημα, απομάκρυνε τα θύματα του από την περιοχή με ελικόπτερα το βράδυ».

Πρέπει να αναφερθεί ότι αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, καθώς οι αντάρτες HPG και YJA Star, πραγματοποίησαν διάφορες ενέργειες εναντίον του τουρκικού στρατού. Οι δυνάμεις της Τουρκίας στην Avaşîn προσπαθούν εδώ και μέρες, να διεισδύσουν στο τούνελ των ανταρτών στο Werxelê με χημικά όπλα.

Το κέντρο τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), ανέφερε στο καθημερινό του δελτίο για τα πολεμικά γεγονότα στο Κουρδιστάν, πως  μια «επιχείρηση διείσδυσης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με ταχύτητα κεραυνού» από τους αντάρτες στην επαρχία Άιρι.

Οι αντάρτες απέκτησαν τον έλεγχο αυτής της μονάδας και πραγματοποίησαν συντονισμένη δράση από τρεις πλευρές. “Κατά τη διάρκεια της δράσης, η εχθρική μονάδα κατέστη αναποτελεσματική σε σύντομο χρονικό διάστημα και τουλάχιστον πέντε επιβαίνοντες τιμωρήθηκαν”, ανέφερε η ανακοίνωση του HPG.

 Σαμποτάζ από την YJA Star στο Heftanî

Το HPG ενημέρωσε περαιτέρω ότι η γυναικεία αντάρτικη δύναμη YJA Star, πραγματοποίησε δολιοφθορά εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, στις 10 Αυγούστου στο όρος Ξαντούρ στο Χεφτανίν. “Στη δράση, ένας μεγάλος αριθμός κατακτητών «τιμωρήθηκε», ανέφερε το HPG. Τα θύματα μεταφέρθηκαν από την περιοχή, με ελικόπτερα από τον τουρκικό στρατό.

Ενέργειες εναντίον των δυνάμεων κατοχής στην Avaşî

Το HPG αναφέρει ότι οι αντάρτικες δυνάμεις, απέκτησαν τον έλεγχο μιας τουρκικής μονάδας στους πρόποδες του Girê Sor στην Avaşîn, στις 10 Αυγούστου και την χτύπησαν από κοντινή απόσταση. Τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και οι δυνάμεις κατοχής, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν. Στο Girê Silêman, οι δυνάμεις κατοχής (τούρκοι στρατιώτες) χτυπύθηκαν από δύο πλευρές με βαριά όπλα.

Επτά επιχειρήσεις με χημικά όπλα σε μια μέρα στο Werxelê 

Ο τουρκικός στρατός, εισήγαγε παράγοντες χημικών πολέμου στις υπόγειες θέσεις των ανταρτών στην περιοχή Werxelê της Avaşîn, επτά φορές μεταξύ 7 π.μ. και 7 μ.μ. στις 10 Αυγούστου. Όπως ανέφερε το HPG, μαζικές αναπτύξεις παραγόντων χημικών πολέμου, είχαν ήδη πραγματοποιηθεί στη σήραγγα κατά τη διάρκεια τις προηγούμενες τρεις ημέρες. Χθες το βράδυ, η σήραγγα βομβαρδίστηκε επίσης από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και εκρήξεις σημειώθηκαν στο έδαφος.

Αεροπορικές επιδρομές στον Γκαρέ και τη Μέτινα 

Η περιοχή Siyanê στο Gare, δέχθηκε επίθεση από τουρκικά μαχητικά το βράδυ της Τρίτης. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πυρκαγιά που συνεχίζεται ακόμη. Στη Μέτινα, καταγράφηκαν κινήσεις ελικοπτέρων κατά μήκος της γραμμής Qaşûra, μεταξύ 8 μ.μ. και 11 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα βομβαρδίστηκαν από ελικόπτερα η γειτονιά των χωριών Deshişê και Seraru και του λόφου Koordine.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι ο οργανωμένος ακτιβισμός των Κούρδων πήρε ουσιαστικά αρκετές μορφές -ακόμα και πολιτισμικές- μέσω των οποίων οι Κούρδοι, διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν την πολιτισμική και πολιτική αυτονομία τους, με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο από γεωγραφικής άποψης. Εκτός και εντός P.K.K. ,αναδείχθηκαν αγωνιστές όπως ο Μαχμούτ Κιλίντς, ο Κεμάλ Μπουρκάι (Ιδρυτής και Γενικός Γραμματέας. PSK – Σοσιαλιστικό Κόμμα Κουρδιστάν) και ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Τα όνειρα των Κούρδων για αυτονομία, δεν έχουν ευοδωθεί ως σήμερα.

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Ιωάννης Χάρχαρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας