Οι Κουρδικές δυνάμεις στην Τουρκία ενώνονται σε μία Κουρδική συμμαχία

1441
συμμαχία

Τα κουρδικά πολιτικά κόμματα και οι ΜΚΟ της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν στην κουρδική κατά πλειοψηφία νοτιοανατολική επαρχία Diyarbakır το Σάββατο, για να συζητήσουν τις δυνατότητες σύναψης συμμαχιών.

Δέκα κόμματα και συνασπισμοί αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια μόνιμη Κουρδική συμμαχία, ανέφερε σε δήλωσή του το αριστερό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) το οποίο υποστηρίζει το Κουρδικό ζήτημα.«Είχαν υπάρξει κάποιες σχετικές συζητήσεις μετά τις εκλογές, αλλά σήμερα ήταν η πρώτη φορά που συζητήθηκε ανοιχτά το θέμα της συμμαχίας και το πώς μπορεί, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, να καταστεί μόνιμη η Κουρδική Συμμαχία», δήλωσε ο συμπρόεδρος του HDP Mithat Sancar μετά τη συνάντηση.

Οι ομάδες θα συνεχίσουν να εργάζονται με ουσιαστικές προσπάθειες για την προώθηση της συμμαχίας, συνέχισε ο Sancar.

“Η εθνική ενότητα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τους Κούρδους, διότι η ύπαρξη του Κουρδικού λαού ως έθνους απειλείται”, δήλωσε.

«Τα εθνικά δικαιώματα των Κούρδων στερούνται αναγνώρισης και συνεχώς στοχοποιούνται. Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί εκπρόσωποι ενός λαού των οποίων η ύπαρξη και τα δικαιώματα απειλούνται έχουν υποχρέωση να ενωθούν σε μια κοινή γραμμή», πρόσθεσε.

*Πηγή: kurdishvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας