Οι ΗΠΑ έκρυψαν τους 64 τραυματίες από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις

1042
τραυματίες

Όπως φαίνεται οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να μιμούνται παλιές καλές σοβιετικές συνήθειες και κρύβουν και αυτές τις απώλειές τους όπως στην περίπτωση των ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Το Πεντάγωνο χθες Πέμπτη παραδέχθηκε ότι περισσότερα στελέχη του από ό,τι είχε ανακοινώσει ως τώρα τραυματίστηκαν στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην ιρακινή επικράτεια την 8η Ιανουαρίου σε αντίποινα για την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Συγκεκριμένα ως χθες Πέμπτη, «συνολικά 64 στελέχη» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων διαγνώστηκαν πως είχαν «ήπιας» μορφής διάσειση, ή «τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις», κατά τον όρο που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο αντισυνταγματάρχης Τόμας Κάμπελ.

Η γλώσσα αυτή βέβαια είναι πολύ ασαφής και λόγω της αναξιοπιστίας που δείχνουν μέχρι τώρα οι Αμερικανοί στο ζήτημα των απωλειών, δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν αυτές αυξηθούν ή αν στο τέλος προκύψει κάτι χειρότερο από ελαφρούς ή βαριούς τραυματισμούς.

Την Τρίτη, ο ίδιος αξιωματικός είχε κάνει λόγο για 50 τραυματίες στην επίθεση του Ιράν, ενώ νωρίτερα αναφέρονταν 34 τραυματίες. Αρχικά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του διαβεβαίωσαν ότι κανένα στέλεχος των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δεν τραυματίστηκε.

Το Ιράν προχώρησε στις επιθέσεις αυτές σε αντίποινα για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης την 3η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Κάμπελ, από τους 64 στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν, οι 39 έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους.

Μετά την επίθεση προσφέρθηκαν φροντίδες από γιατρούς «στο Ιράκ, στο Κουβέιτ και στη Γερμανία» στα στελέχη που τραυματίστηκαν, εξήγησε ο αξιωματικός επισημαίνοντας πως και ο νεότερος απολογισμός συνεχίζει να «υπόκειται σε αλλαγές».

Συνεπώς μέχρι αυτή την στιγμή υπάρχουν 25 στελέχη τα οποία έχουν τραυματιστεί από σοβαρά έως πολύ σοβαρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά οι Ιρανοί «δεν έριχναν όπου να ΄ναι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας