ΟΗΕ: «Η κλιματική αλλαγή τρέχει πιο γρήγορα από εμάς»

790
γκουτέρες

O κόσμος δεν είναι σε καθόλου καλό δρόμο για να πετύχει το στόχο, που συμφωνήθηκε στο Παρίσι το 2015, και ο οποίος προβλέπει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας δεν πρέπει να ξεπεράσει τον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προ-βιομηχανικά επίπεδα.

Η προειδοποίηση έρχεται από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος και διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτική βούληση για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής έχει εξασθενήσει.

«Το παράδοξο είναι πως ενώ τα πράγματα για τον πλανήτη χειροτερεύουν, η πολιτική βούληση φαίνεται να εξασθενεί» σχολίασε, προσθέτοντας: «Η κλιματική αλλαγή τρέχει πιο γρήγορα από εμάς… Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν τα πιο θερμά, που έχουν καταγραφεί ποτέ».

Οι επισημάνσεις του Γκουτέρες έγιναν από τη Νέα Ζηλανδία, όπου συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της χώρας και μίλησαν για την προώθηση ενός φιλόδοξου νομοσχεδίου που έχει στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα έως το 2050. Ο Γκουτέρες, ο οποίος θα επισκεφθεί νησιά του νότιου Ειρηνικού, που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να «προστατεύσει τον πλανήτη και τις ζωές των ανθρώπων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας