ΟΑΣΑ: Πέντε ζώνες, αυξήσεις στα εισιτήρια και περικοπές δρομολογίων

912
πρωτομαγιά

Προωθούνται οι διαδικασίες για την επιβολή νέου συστήματος τιμολόγησης των εισιτηρίων από τον ΟΑΣΑ, με βάση το σύστημα της χιλιομετρικής χρέωσης, που θα οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Το νέο σύστημα έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμείων του οργανισμού, που λειτουργεί με πλήρη ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την καθιέρωση πέντε διαφορετικών «ζωνών χρέωσης» και αντίστοιχη «αναλογική χρέωση» των επιβατών. Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και των κοντινών δήμων, η δεύτερη τον βόρειο τομέα της πρωτεύουσας, η τρίτη τον ανατολικό και δυτικό τομέα, η τέταρτη το αεροδρόμιο και η πέμπτη τις υπόλοιπες περιοχές ευθύνης του ΟΑΣΑ.

Η χρέωση στα εισιτήρια θα γίνεται ανάλογα με τη διαδρομή που θα κάνει ο κάθε επιβάτης και μεταξύ πόσων ζωνών θα κινείται. Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχική εκτίμηση ότι η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενταγμένη στη συνολικότερη πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών που υλοποιεί η κυβέρνηση, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της χιλιομετρικής χρέωσης, που αυξάνει το κόστος μετακίνησης  και οδηγεί στην κατάργηση γραμμών και την περικοπή δρομολογίων, λόγω του ότι θα είναι οικονομικά ασύμφορες, καθώς δεν θα έχουν «αξιόλογο» μεταφορικό έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας