Ξεπουλάνε και το Ελ. Βενιζέλος μετά τα περιφερειακά αεροδρόμια

1140
Βενιζέλος

Tην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας για την πώληση του 30% των μετοχών του “Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ” (ΔΑΑ), ποσοστό που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, αποφάσισε το Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε επίσης να ορίσει ως σύμβουλο για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους τη Lazard, η οποία ήταν επίσης σύμβουλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος στο PSI.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα θα υπογράψει 2ετή σύμβαση και στους όρους θα περιλαμβάνεται και η μεταπήδηση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των μεγάλων επενδυτικών έργων, όπως είναι το Ελληνικό αλλά και η πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων της χώρας προς το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην πώληση του 30% της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), η διαδικασία υποβολής προσφορών που ξεκίνησε τον Ιούνιο αναμένεται να προσελκύσει ευρύ επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μετά την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, δόθηκε εντολή στο ΤΑΙΠΕΔ να συνεχιστεί άμεσα η διαδικασία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου φέτος.
Η προθεσμία για την εν λόγω διαδικασία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά ενδέχεται να δοθεί παράταση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, «αγκάθι» έως τώρα ήταν η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%.
Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος.

Οι τράπεζες Deutsche Bank AG (London branch) και Eurobank Ergasias ενεργούν ως Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι, η κοινοπραξία των δικηγορικών εταιρειών Your Legal Partners και Δρακόπουλος Βασαλάκης ως Νομικοί Σύμβουλοι και η Arup Partnership ως Τεχνικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ (υπό τον πρωθυπουργό) μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, και Επικρατείας, καθώς και οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας