Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα η πρώτη 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

1560
βουλή

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23 Απριλίου, άρχισε η πρώτη από τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που αντιτάσσεται στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην επιχείρηση, θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, αλλά όχι μπλακ άουτ.
“Στόχος είναι να καταλάβει ο λαός ότι κάτι γίνεται. Αν δεν λείψει ούτε για μια στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει αξία αυτό που γίνεται. Βεβαίως, δεν θα ταλαιπωρηθεί ο ελληνικός λαός. Θα παρέχουμε προσωπικό ασφαλείας όσο μας αναλογεί και αν γίνει μια μεγάλη βλάβη, θα υπάρξει παρέμβαση. Ο καταναλωτής θα νιώσει την απεργία, αλλά όχι με μπλακ άουτ – αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης.
“Θα παρέχουμε προσωπικό ασφαλείας, όσο μας αναλογεί και αν γίνει μια μεγάλη βλάβη θα υπάρξει παρέμβαση. Ο καταναλωτής θα νιώσει την απεργία αλλά όχι με μπλακ άουτ -αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οφείλεται σε κακή διαχείριση του ΑΔΜΗΕ”, συμπλήρωσε.
Καθώς από την πλευρά του ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εκτιμά ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα μεγάλης κλίμακας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, ερωτηματικά δημιουργούνται σχετικά με το αν έχει υπάρξει συμφωνία “κάτω από το τραπέζι” μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων της ΔΕΗ για ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της ίδιας της εργασίας τους.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας