Ν.Μπακογιάννη εκτός κάθε ορίου:Δικαίωμα του Oruc-Reis οι έρευνες πέραν των 6ν.μ!!!

1985
μπακογιάννη

Ακραία προκλητική και εκτός ορίων η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε κυνικά και εκτός πάσης λογικής και νομιμότητας ότι κακώς διαμαρτυρόμεθα για τις έρευνες του Oruc Reis, oι οποίες έχουν φτάσει να γίνονται στα 7,5 ν.μ έξω από την Μεγίστη, αφού το Oruc Reis έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες έξω από τα χωρικά μας ύδατα, τα οποία φτάνουν μέχρι τα 6 ν.μ, γιατί αυτές οι θαλάσσιες περιοχές θεωρούνται με βάση το Διεθνές Δίκαιο, διεθνή ύδατα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρακάμπτει, έτσι, αυθαίρετα και σκόπιμα το γεγονός ότι μέχρι τα 12 ν.μ φθάνουν τα δυνητικά χωρικά ύδατα της χώρα μας, έως τα οποία έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, δηλαδή τα ύδατα που έχει πλήρη και απόλυτη εθνική κυριαρχία. Και αν η Ελλάδα δεν έχει επεκτείνει μέχρι τώρα τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μ, αυτό οφείλεται στην απειλή της Τουρκίας ότι αν το πράξει, θα εξαπολύσει σε βάρος της Ελλάδας πόλεμο (casus belli).

Με δύο λόγια, η Ντόρα Μπακογιάννη δικαιολογεί τις έρευνες του Oruc Reis στις θαλάσσιες περιοχές έξω από το Καστελόριζο ακόμα και μεταξύ 6-12 ν.μ, επειδή η Ελλάδα κατά απαράδεκτο τρόπο υποκύπτει στον εκβιασμό και την απειλή πολέμου της Τουρκίας!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ακόμα πιο αυθαίρετα και παράλογα, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα διαμαρτύρεται είναι γιατί το Oruc Reis συνοδεύεται, άκουσον-άκουσον, από στρατιωτικά πλοία της Τουρκίας και επομένως, κατά την Ντόρα Μπακογιάννη, αν δεν συνοδεύονταν από πολεμικά, θα μπορούσε να αλωνίζει ανενόχλητο και να διεξάγει έρευνες σε οποιαδήποτε σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έξω από τα ελληνικά νησιά ακόμα και εντός των 12 ν.μ.

Και λέμε επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, διότι είναι αδιανόητο να σκεφθεί κάποιος ότι το Καστελόριζο, όσο περιορισμένη επήρεια και αν θεωρηθεί ότι έχει από κάποιους μεροληπτούντες και ιδιοτελείς στην Άγκυρα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποτεθεί ότι η ΑΟΖ του θα είναι μικρότερη από αυτή ακόμα και των 12 ν.μ, που είναι τα νόμιμα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων με βάση την Διεθνή Σύμβαση της θάλασσας.

Επομένως, η Ντόρα Μπακογιάννη και αν ακόμα θεωρεί ότι από τα 6 έως 12 ν.μ έξω από την Μεγίστη είναι διεθνή ύδατα, ελέω casus belli της Τουρκίας, είναι αδιανόητο να παρακάμπτει το γεγονός ότι τα θαλάσσια ύδατα μέχρι τα 12 ν.μ αποτελούν αναμφισβήτητα ΑΟΖ της Μεγίστης και ότι επομένως το Oruc Reis παραβιάζει κατάφορα τα εθνικά θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Εκτός και αν δεχθούμε την εξοργιστική και εκτός κάθε νοσηρής φαντασίας τουρκική θέση ότι τα νησιά δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ(!), πράγμα, άλλωστε, που θέλει να επιβάλλει στην πράξη η Τουρκία με τις έρευνες του Oruc Reis, προκαλώντας τετελεσμένα και περιορίζοντας την Ελλάδα στα ασφυκτικά όρια των 6 ν.μ, ως σύνορο από το οποίο ξεκινάνε τα κυριαρχικά δικαιώματα και η κυριαρχία της Τουρκίας.

Βεβαίως, με μια κωμικοτραγική τρίπλα και προκειμένου να μπαλώσει τα αμπάλωτα, η Ντόρα Μπακογιάννη διαχώρισε τις τουρκικές έρευνες, οι οποίες είναι θεμιτές, από τις ενδεχόμενες γεωτρήσεις στο βυθό, οι οποίες, όπως είπε, θα προκαλέσουν, τάχα, την ελληνική αντίδραση! Αυτός ο διαχωρισμός ερευνών και γεωτρήσεων είναι για γέλια και το μόνο που δείχνει είναι προσπάθεια να μετατεθεί η τουρκική πειρατεία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής όπου η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Λυπούμεθα αλλά θέσεις σαν και αυτές της Ντόρας Μπακογιάννη μόνο από τη άλλη πλευρά του Αιγαίου ακούγονται.

Το τραγικό είναι ότι οι τοποθετήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη δεν είναι προσωπικές αλλά στην ουσία αποτελούν την ανομολόγητη κυβερνητική πολιτική και τις ανομολόγητες θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του συνόλου, σχεδόν, του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου.

Δυστυχώς, με όλους αυτούς στην εξουσία, ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο τόπος αυτός οδηγείται σε ακόμα πιο μεγάλες εθνικές ταπεινώσεις και σε μεγάλους ακρωτηριασμούς!

Άρης Δημητρίου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας