Ν.Βαλαβάνη-Κ.Ήσυχος-Γ.Ραχιώτης στο V Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας

1841
βαλαβάνη

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας αποτελούμενη από τα μέλη της Γραμματείας της Κώστα Ήσυχο, πρ. αν. υπουργό Άμυνας, Νάντια Βαλαβάνη, πρ. αν. υπουργό Οικονομικών και Γιάννη Ραχιώτη, μέλος της ΕΕ των Ευρωπαίων Δικηγόρων για τη Δημοκρατία και τ’  Ανθρώπινα Δικαιώματα (European Lawyers for Democracy & Human Rights) συμμετείχε στο V Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας (18-20.4.2019).

Η Νάντια Βαλαβάνη μίλησε το πρωί της Πέμπτης, 18 Απριλίου στο πλαίσιο συνεδρίασης υπό την αιγίδα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών με τίτλο «Προβλήματα-κλειδιά στον σύγχρονο κόσμο», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ερευνητικών ινστιτούτων και μέλη κοινοβουλίων ευρωπαϊκών χωρών. Θέμα της ομιλίας της ήταν η προοπτική των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας & Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης – με άξονα το πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (13.3.2019), το τελευταίο με θέμα τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και τις Ευρωεκλογές: ένα ψυχροπολεμικό μνημείο στον παραλογισμό.

Ο Κώστας Ήσυχος μίλησε το απόγευμα της ίδιας μέρας με θέμα τον εξελισσόμενο ρόλο του ΝΑΤΟ στην Α. Μεσόγειο στο πλαίσιο συνεδρίασης με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία και την Α. Μεσόγειο, στην οποία συμμετείχε επίσης ο ΥΠΕΞ της Συρίας.

Ο Γιάννης Ραχιώτης μίλησε στις 20 Απριλίου στο κλείσιμο της Ολομέλειας του Φόρουμ, που είχε θέμα τη δράση ενάντια στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσικής Δημοκρατίας της Κριμαίας. Στην ομιλία του πρότεινε σειρά νομικών ενεργειών σε διεθνές επίπεδο, που αποκαλύπτουν και προσβάλλουν τον παράνομο χαρακτήρα των κυρώσεων.

Στην ίδια τελική συνεδρίαση ο Κ. Ήσυχος διάβασε Επιστολή του Μανώλη Γλέζου προς το V Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Κριμαίας, με την οποία ο Μανώλης Γλέζος εκφράζει την αλληλεγγύη του στο πολυεθνικό μωσαϊκό ανθρώπων, ανάμεσα τους και Ελλήνων, που ζουν στην Κριμαία σε καθεστώς ολοκληρωτικών κυρώσεων. Η τελική Ολομέλεια έγινε στο Αρχοντικό του Λάμπρου Κατσώνη στα Λιβάδια [Livadia] της Κριμαίας (ονομασία που έδωσε σε ολόκληρη την περιοχή ο ίδιος ο Κατσώνης σε υπενθύμιση του γεγονότος ότι καταγόταν απ’  τη Λιβαδειά), στην ιστορική αίθουσα της συνάντησης της Γιάλτας των Στάλιν-Ρούζβελτ-Τσόρτσιλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας