Ντονμπάς&Κριμαία στη φανέλα της Εθνικής Ουκρανίας για Euro-Οργή στη Ρωσία

547
Κριμαία στη φανέλα της Εθνικής Ουκρανίας

Η UEFA ενέκρινε την εμφάνιση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουκρανίας για το Euro, η οποία φέρει το σύνθημα των Ουκρανών εθνικιστών “Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους ήρωες!”, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η εμφάνισης της εθνικής ομάδας απεικονίζει επίσης τον χάρτη της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών του Ντονμπάς που δεν ελέγχονται από το Κίεβο και της Κριμαίας.

“Η εμφάνιση της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας (και όλων των άλλων ομάδων) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει εγκριθεί από την UEFA σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες σχετικά με τον εξοπλισμό”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το Euro θα διεξαχθεί από 11 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου σε 11 πόλεις. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει περίπτωση η εθνική Ουκρανίας, αν περάσει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, να δώσει αγώνα στις 2 Ιουλίου – αν δεν αλλάξει ο προγραμματισμός – στην Αγία Πετρούπολη.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επέκρινε την εμφάνιση, λέγοντας ότι η ποδοσφαιρική ομάδα “προσάρμοσε το έδαφος της Ουκρανίας στην ρωσική Κριμαία”, δημιουργώντας την “ψευδαίσθηση του αδύνατου”.

Ο βουλευτής Dmitry Svishchev χαρακτήρισε την εμφάνιση “εντελώς ακατάλληλη” και ως “πολιτική πρόκληση” και προέτρεψε τους διοργανωτές του Euro να αναλάβουν δράση. Ο ίδιος τόνισε πως η απεικόνιση του χάρτη της Ουκρανίας “που περιλαμβάνει ρωσική επικράτεια είναι παράνομη”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς εάν η ουκρανική εμφάνιση θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε περίπτωση που η Ουκρανία και η Ρωσία βρεθούν αντιμέτωπες στην διοργάνωση, είπε: “Ο αθλητισμός είναι αθλητισμός και πρέπει να είμαστε ανώτεροι από την υποκίνηση μίσους μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών.”

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο από τη μεριά της ανέφερε ότι της άρεσε η νέα εμφάνιση.

“Μας αρέσει η νέα εμφάνιση. Δόξα στην Ουκρανία! #CrimeaisUkraine (Η Κριμαία είναι ουκρανική)”, ανέφερε στο Twitter.

“Μου αρέσει πολύ η νέα εμφάνιση της ομάδας μας”, ανέφερε παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba μέσω ανάρτησης στο Twitter. “Σε όσους αναστατώνονται από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά μας ή τον επίσημο κρατικό μας χαιρετισμό τους λέω το εξής: Δεν θα επιτρέψουμε την προσβολή των εθνικών μας συμβόλων!”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας