Νοσοκομειακοί γιατροί: Απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις στην τροπολογία για τα αναδρομικά

727
οενγε

Την αντίθεσή τους στην τροπολογία για τα αναδρομικά σε ένστολους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.

“Οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το αυτονόητο αίτημα της επαναφοράς του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και την πλήρη καταβολή όλων των αναδρομικών όσον αφορά τόσο τακτικές αποδοχές όσο και εφημερίες για όλη την περίοδο από 1/1/2012 έως και σήμερα. Καλούμε τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών γιατρών να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη“, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Η ΟΕΝΓΕ ζητεί την αναπροσαρμογή των μισθών στα προ της περικοπής επίπεδα καθώς ο νόμος 4093/12 κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί την πολιτεία, “να αναπροσαρμόσει άμεσα τους μισθούς αίροντας τη συγκεκριμένη περικοπή και να δώσει τα οφειλόμενα αναδρομικά όσον αφορά τακτικές αποδοχές και εφημερίες για το χρονικό διάστημα των 7 ετών ( από 1/1/2012 έως και σήμερα)”.

Όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία, “δίνονται αναδρομικά μόνο 2 ετών στους νοσοκομειακούς γιατρούς (για την περίοδο 13/11/2014 έως 31/12/2016), δεν αποδίδονται τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις εφημερίες αλλά μόνο αυτά που αντιστοιχούν στις τακτικές αποδοχές, δεν καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία και οι κρατήσεις που θα αφορούν αυτήν την καταβολή αλλά παραπέμπονται σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις”.

Τέλος επισημαίνει ότι “σαφέστατα νομοθετείται ότι δεν αναπροσαρμόζονται οι σημερινές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών, δηλαδή δεν αίρεται η μισθολογική περικοπή του 2012 παρά την σχετική κατηγορηματική απόφαση του ΣτΕ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας