Νεολαίοι της Λαϊκής Ενότητας γέμισαν την Ολομέλεια της Βουλής με τρυκ: «Πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω – ΛΑ.Ε»

17141
νεολαίοι

Νεολαίοι της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν από τα θεωρεία της Βουλής και πλημμύρισαν την αίθουσα της Ολομέλειας με τρυκ ενάντια στα μνημόνια.
Οι τρεις νέοι, ο Σταμάτης Μπατσιακούδης, ο Χάρης Παρασκευόπουλος και Ελευθερία Χριστοπούλου, οδηγήθηκαν από τη φρουρά της Βουλής εκτός των θεωρείων.
Το κείμενο διαμαρτυρίας που έφερε την υπογραφή της ΛΑ.Ε έγραφε: «7 χρόνια – 4 Μνημόνια. Το δικό μας survivor: Δουλειά την Κυριακή-Φόροι. Κομμένα: συντάξεις-μισθοί. Ανεργία. Ξενιτιά. Αρπαγή των σπιτιών μας. Ξεπούλημα της χώρας. Αυτή η συμφωνία μάς στέλνει Γερμανία! Πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ!!!».
Στο ίδιο υπήρχε γελοιογραφία του ΚΥΡ, με δύο ηλικιωμένους σε ένα παγκάκι να συζητούν: «Τα νέα μέτρα προβλέπουν να χάνεται 1 μισθός και 2 συντάξεις και τα αντίμετρα της κυβέρνησης προβλέπουν δωρεάν ένα μνημόσυνο και 2 τρισάγια».
Σε δημοσιογράφους που τους πλησίασαν είπαν ότι τα «επτά χρόνια είναι αρκετά» και αυτό ανέφεραν στα χαρτιά που πέταξαν στην Ολομέλεια την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είμαστε άνεργοι», είπαν στους δημοσιογράφους και ανέφεραν ότι για τους λόγους της πράξης του θα εκδοθεί ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Στρατούλης βρέθηκαν στη Βουλή και ζήτησαν συνάντηση με έναν εκ των αντιπροέδρων με αίτημα την απελεύθερωση των νέων που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο φρουραρχείο της Βουλής.
Με τους κ.κ. Πετράκο και Στρατούλη συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος αναγκάσθηκε με την πίεση των στελεχών της ΛΑ.Ε και του πλήθους έξω από την πλατεία Συντάγματος, που ζητούσε την απελευθέρωση των νέων αγωνιστών της ΛΑ.Ε, να δηλώσει ότι δεν θα προβεί στην δίωξη των προσαχθέντων.

Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Κυβέρνηση των ΜΑΤ και χημικού πολέμου

Στο μεγάλο αγωνιστικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, μπροστά στην εξέδρα της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο Σύνταγμα, συμμετείχε ο Παν. Λαφαζάνης και όλα τα πρώτα στελέχη της ΛΑ.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του χαιρέτισε «την συγκλονιστική αγωνιστική παρουσία των πολιτών στο Σύνταγμα» και κατήγγειλε «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσε αναίτια στους ειρηνικούς διαδηλωτές».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο κυβέρνηση δύο απάνθρωπων μνημονίων και μιας μνημονιακής χούντας, αλλά είναι πλέον και κυβέρνηση των ΜΑΤ και των δακρυγόνων. Κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Κυβέρνηση θεσμικού παρακράτους και παρασυντάγματος. Είναι μια κυβέρνηση που τελειώνει και μαζί της πρέπει να τελειώνει όλος ο εφιάλτης του μνημονιακού μπλοκ.

Οι τρεις νέοι της ΛΑ.Ε με τα τρυκ που πέταξαν στο σικέ παιχνίδι της Ολομέλειας της Βουλής, έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε μια Βουλή που η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ την έχουν διασύρει και εξευτελίσει και την έχουν καταντήσει να λειτουργεί παρασυνταγματικά για να ψηφίζει μνημόνια, που καταδικάζουν στην ανεργία και την ξενιτιά τη νεολαία μας».

18582562_1930713793621109_759393953886250670_n

lae04

lae03

lae708_5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας