Νεκρή Ζώνη Κύπρου: Ένταση-Τούρκοι στρατιώτες αντέδρασαν στην παρουσία υπαλλήλων δήμου Λευκωσίας

1558
νεκρή

Έργα συντήρησης σε εγκαταλελειμμένο καφενείο της Νεκρής Ζώνης αποτέλεσαν αφορμή για να προκληθεί μικρής κλίμακας έντασης με τα τουρκικά στρατεύματα.

Ένταση μεταξύ υπαλλήλων του δήμου Λευκωσίας και Τουρκοκύπριων στρατιωτών φέρεται να σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Πύλη Πάφου, εντός της Νεκρής Ζώνης της Κύπρου.

Σύμφωνα με ελληνοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, υπάλληλοι του δήμου μετέβησαν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν εργασίες υποστύλωσης σε εγκαταλελειμμένο καφενείο της περιοχής.

Ωστόσο, η παρουσία των Κύπριων εργατών προκάλεσε την αντίδραση των τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονταν στο σημείο.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, άμεσα παρενέβησαν οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών. Στο σημείο, λίγο αργότερα, έφθασε και η Κυπριακή Αστυνομία.

Κατόπιν των απαραίτητων διευκρινίσεων και εξηγήσεων, η ένταση εκτονώθηκε και οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά.

Η ανακοίνωση του δήμου Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας ξεκίνησε τον καθαρισμό και τη στήριξη του κτηρίου που στεγαζόταν το ιστορικό καφενείο ‘’Spitfire’’ στην Πύλη Πάφου στην εντός των τειχών πόλη. Το κτήριο αυτό βρίσκεται μέσα στην πράσινη γραμμή και η κατάσταση του κρίνεται αρκετά επικίνδυνη για την ασφάλεια των διερχομένων, οχημάτων και πεζών.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του Δήμου Λευκωσίας από οποιονδήποτε άλλο. Συχνά και αθόρυβα οι υπάλληλοι και οι εργάτες του Δήμου, καλέστηκαν να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σήμερα εντός της νεκρής ζώνης και υπό τα βλέμματα Τούρκων Αξιωματικών καλέστηκαν να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Η διαίρεση και κατοχή τμήματος της εντός των τειχών Λευκωσίας και η φθορά του χρόνου, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολη ως και αδύνατη σε ορισμένες περιπτώσεις η ολοκληρωμένη συντήρηση – αποκατάσταση στα κτήρια της νεκρής ζώνης, επιδεινώνει μέρα με μέρα την κατάσταση των οικοδομών συμπεριλαμβανομένου και του ‘’Spitfire’’ “.

https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality/posts/2948233775196435

Καθησυχαστική η αστυνομία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «SigmaLive», ο εκπρόσωπος της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ επεσήμανε ότι επρόκειτο για συνήθη έργα συντήρησης, τα οποία έλαβαν χώρα υπό την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων.

Από την πλευρά της, η κυπριακή αστυνομία εμφανίστηκε εξίσου καθησυχαστική διαμηνύοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον κυπριακό λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας