ΝΑΤΟ: Εθνική απόφαση η αγορά των S-400 από Τουρκία! Η «συμμαχία» επιλέγει διάλογο

1522
στόλτενμπεργκ

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 συζήτησαν το ΝΑΤΟ και η Τουρκία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες και είχε ως θέμα τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης ολομέλειας στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, ο κ. Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στο θέμα των S-400, και συγκεκριμένα στις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την συμβατότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως «αυτό συνιστά μια εθνική απόφαση της κάθε χώρας του ΝΑΤΟ για τα συστήματα που θα χρησιμοποιήσει».
«Αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι αν τα συστήματα αυτά είναι συμβατά με τα αντιαεροπορικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Φυσικά αυτό θα είναι δύσκολο, όμως τέτοιο ερώτημα (σ.σ. για το αν είναι συμβατά) δεν διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς» τόνισε.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε, επίσης, στις δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί Αμερικανοί πολιτικοί, μέσω των οποίων καθιστούσαν σαφές ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά των S-400.
«Συζητήσαμε τις δηλώσεις που έγιναν εκ μέρους των ΗΠΑ για τις ενδεχόμενες κυρώσεις. Συζητήσαμε το θέμα αυτό κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στην Άγκυρα, και εγώ ο ίδιος χαιρετίζω τις άμεσες επαφές των ΗΠΑ με την Τουρκία στο ζήτημα αυτό», δήλωσε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας