Νίκη 84-77 με Τσεχία, αλλά επιστρέφει η Εθνική. Μπορούσε και καλύτερα

775
τσεχία

Μια εξαιρετική Εθνική Μπάσκετ με όλους τους παίκτες της να προσπαθούν για το καλύτερο, νίκησε την Τσεχία με 84-77, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ήττα από τη Βραζιλία την περασμένη εβδομάδα, οι άστοχες βολές (έχασε 8 εναντίον στο σημερινό ματς), αλλά και η κακή διαιτησία, ήταν οι τρεις βασικοί παράγοντες που έφεραν τον αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» από τους προημιτελικούς της διοργάνωσης, σε αντίθεση με τους Τσέχους που βρίσκονται «αγκαλιά» με την είσοδό τους στην οκτάδα.

Το ματς της ζωής του έκανε στην Εθνική ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πέτυχε 27 πόντους και ήταν το Α και το Ω σε άμυνα και επίθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «φορτώθηκε» με 5 φάουλ στις αρχές της 4ης περιόδου, με τα δύο τελευταία να ήταν «ανακαλύψεις» των διαιτητών.

Η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο πρώτο μέρος, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και κάποια «μεγάλα» σουτ των αντιπάλων έδωσαν την ευκαιρία στους Τσέχους να μπουν προηγούμενοι με 33-32 στ’ αποδυτήρια.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Νικ Καλάθη να πετυχαίνει 3/4 τρίποντα, τους Σλούκα και Αντετοκούνμπο να βοηθούν σημαντικά στο σκοράρισμα και στα μέσα της δεύτερης περιόδου η διαφορά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβηκε στο +9.

Οι Τσέχοι, όμως, με τους Άουντα, Μποχάτσικ και Χρούμπαν, βρήκαν τον τρόπο να μην αφήνουν την Εθνική να ξεφύγει περισσότερο και με καλάθι του πρώτου ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στον αγώνα.

Στα αρνητικά για την Εθνική στο διάστημα αυτό ήταν το τρίτο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, φάουλ που «ανακάλυψαν» οι διαιτητές, καθώς ήταν καθαρά αμυντικό κι όχι επιθετικό όπως δόθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας