Νίκη (1-0) και πρόκριση για την Κολομβία. Έξω η Σενεγάλη λόγω… καρτών!

1623
κολομβία

Η Κολομβία προκρίθηκε στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2018, αφού στο 3ο και καθοριστικό αγώνα του 8ου ομίλου της διοργάνωσης που έγινε στη Σαμάρα επικράτησε 1-0 της Σενεγάλης με τέρμα του Μίνα στο 74΄.

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την 2η του 7ου ομίλου (Βέλγιο ή Αγγλία), ενώ με τον αποκλεισμό της Σενεγάλης που κατετάγη 3η, η Αφρική δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπο στους «16».

Κρίσιμη στιγμή του αγώνα για την Κολομβία ήταν ο τραυματισμός του Χάμες Ροντρίγκες στο 31΄ που αντικαταστάθηκε από τον Μουριέλ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Σενεγάλη αρκούσε και η ισοπαλία για να συνεχίσει στην επόμενη φάση, ενώ οι Κολομβιανοί ήθελαν μόνο τη νίκη και τα κατάφεραν, κυρίως χάρη στην εμφάνισή τους στο 2ο ημίχρονο κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Πάντως η Σενεγάλη ισοβάθμισε με 4 βαθμούς με την Ιαπωνία κι έχασε την πρόκριση στο «φερ πλέι» (είχε τους ίδιους βαθμούς και την ίδια διαφορά τερμάτων με την Ιαπωνία αλλά περισσότερες κάρτες).

Ο Χοσέ Πέκερμαν επανέφερε στη μεσαία γραμμή τον Κάρλος Σάτσες στη θέση του Γουίλμαρ Μπάριος, δίπλα στον Ματέους Ουρίμπε, αφού εξέτισε την τιμωρία μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο πρώτο ματς της Κολομβιας με την Ιαπωνία. Ο Ουρίμπε κλήθηκε να καλύψει το κενό του ραυματία Άμπελ Αγκουιλάρ στις δύο μόνο αλλαγές που έκανε στην ομάδα σε σχέση με το 3-0 κατά της Πολωνίας.

Στη Σενεγάλη, ο προπονητής της, Αλιού Σισέ προχώρησε σε τρεις αλαγές σε σχέση με το ματς κατά της Ιαπωνίας (2-2) αφύ επανέφερε τον αρχηγό της μάδας Σεικού Κουγιατέ στη μεσαία γραμμή στη θέση του Άλφρεντ Εντιαγέ, ενώ οι άλλλι δύο «νεοφερμένοι» ήταν οι Κεϊτά Μπαλντέ στην επίθεση και Λαμινέ Γκασαμά (δεξιός αμυντικός). Οι Καλιντού Κουλιμπαλί και Σαλίφ Σανέ ειφορτίστηκαν στην άμυνα με το καθήκον να σταματήσουν τον κολομβιανό επιθετικό Ρανταμέλ Φαλκάο.

Η Κολομβία ήταν από την αρχή πιο δραστήρια και στο 13΄ σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή που κέρδισε ο Φαλκάο, το εκτέλεσε ο Κιντέρο και Εντιαγέ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 16΄ ο Μανέ μπήκε στην περιοχή και μόνος προ του Οσπίνα δέχθηκε το μαρκάρισμα του Κάρλος Σάντσες. Ο διαιτητής έδεξε αρχικά ανατροπή, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR ανακάλεσε την απόφασή του και δέχθηκε ότι ο Κολομβιανός αμυντικός έδιωξε καθαρά την μπάλα.

Στο 2ο 45λεπτο η Κολομβία βγηκε πιο δυνατά και προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις στην εστία της Σενεγάλης, αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και το 65΄, όταν μτά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφθασε στον Μουριέλ που έκανε το σουτ, αλλά κόντραρε λίγο πριν καταλήξει στην εστία, στο σώμα του Κουλιμπαλί κι έφυγε κόρνερ.

Η Κολομβία επιβεβαίωσε την υπεροχή της στο 74΄ όταν σκόραρε με κεφαλιά Μίνα από εκτέλεση κόρνερ του Κιντέρο. Ο αγώνας «άναψε» στη συνέχεια, αφού στο σημείο εκείνο η Κολομβία έπαιρνε την πρόκριση και η Σενεγάλη έμενε εκτός. Έτσι οι Αφρικανοί βγήκαν στην επίθεση και στο 77΄ ο Σαρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή κι έδιωξε ο Οσπίνα, όπως και στο αμέσως επόμενο λεπτό σε κεφαλιά του Μίνα προς τα πίσω που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες κάρτες: 51΄ Νιάνγκ / 45΄ Μοχίκα
Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις:

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χ. Εντιαγέ, Κουλιμπαλί, Γκουεγέ, Σανέ, Κουγιατέ, Μανέ, Σαμπαλί (74΄ Γουάγκουε), Σαρ, Νιανγκ (86΄ Σακό), Κειτά Μπαλντέ (80΄ Κονάτε), Γκασαμά.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Κάρλος Σάντσες, Φαλκάο (89΄ Μπόρχα), Χάμες (31΄ Μουριέλ), Κουαδράδο, Μίνα, Ουρίμπε (83΄ Λέρμα), Μοχίκα, Κιντέρο, Ντάβιντσον Σάντσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας