Νέο τρικ από Νετανιάχου για να αποφύγει τη Δικαιοσύνη

861
νετανιάχου

Ο Νετανιάχου αναμένεται να ζητήσει από την Κνεσέτ ασυλία για τις διώξεις που αντιμετωπίζει για τρεις εγκληματικές υποθέσεις. Η κίνηση αυτή αναμένεται να του εξασφαλίσει αρκετούς μήνες χωρίς να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε αρνηθεί στο παρελθόν ότι θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, ισχυρίζεται ότι θέλει να συνεχίσει να… υπηρετεί τη χώρα του Ισραήλ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε «Σκοπεύω να ζητήσω από την Κνεσέτ να με αφήσει να εκπληρώσω το καθήκον και την αποστολή μου να συνεχίσω να σας υπηρετώ για το μέλλον του Ισραήλ. Υπάρχουν άνθρωποι που, σε αντίθεση με εμένα, έχουν διαπράξει βαριά εγκλήματα και έχουν μακροχρόνια ασυλία. Εκείνη βρίσκονται στη σωστή πλευρά των ΜΜΕ και την Αριστερά».

Έσπευσε, βέβαια, να διευκρινίσει ότι το αίτημα του είναι νόμιμο, ότι η ασυλία θα είναι προσωρινή και πως θα ισχύσει μέχρι να διαλυθεί η Κνεσέτ που θα δώσει τη σχετική άδεια.

«Με βάση τον νόμο δεν γίνεται να αποφύγω τη δίκη» είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να προσθέσει «σκοπεύω να πάω στο δικαστήριο και να διαλύσω τις κατασκευασμένες υποθέσεις εναντίον μου. Η ασυλία έχει ως σκοπό να προστατεύει δημόσιους λειτουργούς από υποθέσεις στις οποίες τους έχουν παγιδεύσει. Ο νόμος υπάρχει για να εξασφαλίσει ότι οι εκπρόσωποι του λαού μπορούν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και όχι τη θέληση κάποιον υπαλλήλων».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο η αρμόδια επιτροπή της βουλής της χώρας θα συζητήσει το αίτημα και σε περίπτωση που γίνει δεκτό θα το θέσει σε ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έχει οριστεί η σύνθεση της συγκεκριμένης επιτροπής μετά τις εκλογές του περασμένου Απριλίου και δεν προβλέπεται να σχηματιστεί μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου, η σχετική συζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από αρκετούς μήνες.

Μέχρι να αποφασίσει η Κνεσέτ δεν μπορεί καμία δίωξη κατά του Νετανιάχου να προχωρήσει σε δίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας