Νέο μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος κατασκεύασε η Τουρκία

339
τουρκία

Συνήθως επικρατεί μιά γνώμη στην Ελλάδα περί καθυστερημένης Ανατολής και Τουρκίας. Οι μύθοι όμως σιγά-σιγά καταρρέουν και αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται μιά χώρα να είναι στην Ε.Ε για να κάνει τεχνολογικές προόδους και να είναι διεθνοποιημένη. Αντίθετα η Ε.Ε όπως έχει εξελιχθεί μοιάζει περισσότερο με φυλακή!

Στην κατασκευή ενός μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους (UAV) ονόματι Αkinci προχώρησε η Τουρκία και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις εντός του Οκτωβρίου.

Κατά την παρουσίασή του, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αεροαδιαστημικής τεχνολογίας Teknofest, ο πρόεδρος της εταιρείας Bayraktar, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη ανακοίνωσε πως το επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι έτοιμο.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν θα είναι ένα αεροσκάφος για την καταπολέμηση των τρομοκρατών αλλά για να χτυπά στόχους  στρατηγικής σημασίας. Όλα τα συστήματα του είναι εγχώρια. Πύραυλοι αέρος-άερος, αέρος-εδάφους, ραντάρ εντοπισμού στόχων. Με την λειτουργία τους θα ελαφρύνουμε το βάρος του έργου των μαχητικών διότι το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να προσεγγίζει  πιο επικίνδυνες περιοχές. Από απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων θα μπορεί να εντοπίζει  τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων και θα έχει τη δυνατότητα να τα στοχεύει για να “τυφλώνει” τα αντιαεροπορικά συστήματα».

Οι κατασκευαστές του μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους υποστηρίζουν πως μετά τις δοκιμές που θα γίνουν το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα τέλη 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας