Νέος πόλεμος δηλώσεων Τραμπ-Μέρκελ με αφορμή τη Ρωσία

1733
μέρκελ

Σε έναν νέο πόλεμο δηλώσεων ενεπλάκησαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Άγκελα Μέρκελ λίγο πριν από τη συνάντησή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Η Γερμανία είναι «όμηρος της Ρωσίας», επιτέθηκε πρώτος ο Αμερικανός πρόεδρος για να πάρει λίγο αργότερα την απάντηση από τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν έχει ανάγκη από μαθήματα αντιμετώπισης απολυταρχικών καθεστώτων.

«Θέλω να πω ότι έχω εμπειρία από όταν ένα μέρος της Γερμανίας βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους υπενθυμίζοντας την ανατολικογερμανική καταγωγή της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαστε ενωμένοι στην ελευθερία, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Γι’ αυτό τον λόγο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι στις πολιτικές μας και ότι λαμβάνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό, κυρίως για τους πολίτες στην Ανατολική Γερμανία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Γερμανία κάνει πολλά για το ΝΑΤΟ».

Ήταν η άμεση απάντηση της Μέρκελ, ομολογουμένως σε λιγότερο ωμή γλώσσα, στην ευθεία επίθεση που είχε εξαπολύσει εις βάρος της Γερμανίας ο Τραμπ επειδή στηρίζει την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ε.Ε.

«Είναι όμηρος της Ρωσίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επισημαίνοντας ξανά ότι το Βερολίνο θα έπρεπε να αυξήσει τις αμυντικές του δαπάνες.

«Είναι πολύ ανάρμοστο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν για την ευρωπαϊκή άμυνα απέναντι στη Ρωσία, την ώρα που η Γερμανία, η πιο πλούσια ευρωπαϊκή χώρα, στηρίζει τις συμφωνίες για τη μεταφορά αερίου από τη Μόσχα», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια του προγεύματος που είχε με τον Στόλτενμπεργκ.

«Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας διότι παίρνει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της από αυτή», τόνισε. «Πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία και πρέπει να τους υπερασπιζόμαστε απέναντί της. Δεν είναι λογικό», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας