Νέες συλλήψεις πανεπιστημιακών και στρατιωτικών στην Τουρκία!

1341
τουρκία

Δυόμισι χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, στην Τουρκία  και οι διώξεις και τα μέτρα καταστολής καλά κρατούν…

Μετά τους Γκιουλενιστές, στο στόχαστρο έχουν μπει  φιλελεύθεροι, προοδευτικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες κλπ, που αμφισβητούν το καθεστώς Ερντογάν και αγωνίζονται για τις ατομικές ελευθερίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η Τουρκική Δικαιοσύνη εξέδωσε χτες (16/11) εντάλματα σύλληψης 188 πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 100 στρατιωτικοί.

Στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν τα ξημερώματα, τουλάχιστον δέκα πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και ακτιβιστές, με άγνωστες μέχρι στιγμής κατηγορίες. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Τουργκούτ Ταρχανλί, πρύτανης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μπιλγκί και η Μπετσούλ Τανμπάι, καθηγήτρια Mαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί άλλοι πέντε, μεταξύ των οποίων η παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων Τσιντάμ Ματέρ και η Ασενά Γκιουνάλ, προσωπικότητα της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής σκηνής της Κωνσταντινούπολης. Όλοι είναι μέλη ή έχουν σχέση με τη μη κυβερνητική οργάνωση Culture Anatolie, στόχος της οποίας, είναι να γεφυρώσει τις διαφορές στους κόλπους της Τουρκικής κοινωνίας μέσω του πολιτισμού και των τεχνών.

Πρόεδρος της ΜΚΟ είναι ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Όσμαν Καβαλά, ο οποίος έχει επίσης φυλακιστεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, με την κατηγορία ότι συνεργάσθηκε με τους πρωτεργάτες του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Ο Καβαλά τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση τον Νοέμβριο του 2017 και ακόμη δεν τού έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες!!!

Η εκστρατεία καταστολής που ξεκίνησαν οι Τουρκικές Αρχές, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του  2016, δεν δείχνει να φθίνει, μολονότι έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας