Νέα μαχητική συγκέντρωση Παλαιστινίων στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στη συμφωνία Trump

1027

Για δεύτερο συνεχόμενο απόγευμα και σήμερα Τετάρτη (26/6) εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και Έλληνες αλληλέγγυοι έδωσαν αγωνιστικό και μαχητικό παρόν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους και την καταγγελία τους ενάντια στην λεγόμενη “Συμφωνία Trump” για την Παλαιστίνη, το οικονομικό μέρος της οποίας συζητείται σήμερα σε διάσκεψη Αραβικών χωρών στο Μπαχρέιν.

Οι Παλαιστίνιοι σύσσωμοι καταγγέλλουν την Συμφωνία Trump, την οποία και ονομάζουν στις ΗΠΑ “Συμφωνία του αιώνα” διότι αυτή αγνοεί το αίτημα για την απελευθέρωση των Παλαιστινιακών εδαφών και την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ και την επιστροφή των προσφύγων και προτάσσει την οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους από τις αραβικές χώρες με αντίτιμο την διαιώνιση, με εκείνη ή την άλλη μορφή, της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών.

Στη συγκέντρωση και σήμερα παρευρέθηκε ο Παν. Λαφαζάνης εκ μέρους της ΛΑ.Ε, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και κατάγγειλε την ένοχη σιωπή και κάλυψη που προσφέρουν η κυβέρνηση, ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στους Αμερικανοισραηλινούς κατοχικούς σχεδιασμούς στην Παλαιστίνη.

Αποτροπιασμό αλλά όχι έκπληξη προκάλεσε η τρομακτική σε έκταση παρουσία των ΜΑΤ στη συγκέντρωση και οι δεκάδες κλούβες που θωράκιζαν αδιαπέραστα την πρεσβεία και αυτό για να αντιμετωπίσουν ένα μικρό αριθμό ειρηνικών διαδηλωτών, των οποίων τα μόνα όπλα ήταν οι Παλαιστινιακές σημαίες.

Μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις Παλαιστινίων και αλληλέγγυων έχουν πραγματοποιηθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο και την Παλαιστίνη προκαλώντας ένα κύμα αντιδράσεων ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των ΗΠΑ, των σιωνιστών του Ισραήλ και των συμμάχων τους στην ΕΕ και τον αραβικό κόσμο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας