Νέα εργολαβική και κυβερνητική βαρβαρότητα εναντίον απεργών και απλήρωτων καθαριστριών

2409
καθαρίστριες

Θύματα, τώρα, οι καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο των αστικών λεωφορείων του Ελληνικού.

Απολυμένες και απλήρωτες για 6 μήνες (μερικές και 3 μήνες από το 2013!) συνεχίζουν ηρωικά και ενωμένα 2 μήνες τώρα τον ηρωικό απεργιακό αγώνα τους δεκάδες καθαρίστριες των αστικών λεωφορείων στο αμαξοστάσιο των ΟΣΥ στο Ελληνικό, πολλές εκ των οποίων δούλευαν στον χώρο μέχρι και 13 χρόνια!
Οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες και απολυμένες από εργολάβο, ο οποίος με την ανοχή και την κάλυψη της διοίκησης των ΟΣΥ και της κυβέρνησης, συνεχίζει, παράνομα στην ουσία, να κατέχει την εργολαβία του καθαρισμού των λεωφορείων, χρησιμοποιώντας νέο προσωπικό από γυναίκες, οι οποίες, για να κοστίζουν πιο φθηνά, επιλέγονται να μην έχουν παιδιά!!!
Παρά τον ηρωικό και απόλυτα δίκαιο αγώνα τους οι καθαρίστριες συναντούν απέναντί τους το τείχος της εργοδοτικής βαρβαρότητας αλλά και της αδιαφορίας και αναλγησίας τόσο της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών όσο και της κυβέρνησης.
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος Συριζαίικος κυβερνητικός μηχανισμός ξέχασαν την ηρωική πολύμηνη αγωνιστική δράση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία, όπως έδειξαν οι εξελίξεις, αξιοποίησαν μόνο για να αναρριχηθούν στην κυβέρνηση και συνεχίζουν σε χειρότερη, τώρα, έκδοση τις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης Σαμαρά και του τότε υπουργού του Κυρ. Μητσοτάκη απέναντι τώρα στις καθαρίστριες των λεωφορείων.

Ο Παν. Λαφαζάνης και στελέχη της ΛΑ.Ε στις καθαρίστριες στο Ελληνικό

Τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες επισκέφθηκε ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε και ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τον αγώνα και την τραγική τους κατάσταση.
Ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στον τίμιο και δίκαιο ηρωικό αγώνα των καθαριστριών και υπογράμμισε ότι θα αναλάβει ο ίδιος και η ΛΑ.Ε σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και τη δικαίωση του αγώνα τους.
Ο Παν. Λαφαζάνης καυτηρίασε, επίσης, γενικότερα το καθεστώς των εργολαβιών του Δημοσίου στον καθαρισμό και σε άλλες δραστηριότητες, ως καθεστώς αυθαιρεσίας, εκμετάλλευσης, ασυδοσίας,νέου δουλεμπορίου αλλά και πιο δαπανηρό για το Δημόσιο.

Η ΛΑ.Ε. στη διοίκηση των ΟΣΥ για τις απλήρωτες και άνεργες καθαρίστριες των λεωφορείων

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μαζί με εκπροσώπους του Συνδικάτου εργαζομένων στην Καθαριότητα και τον Αποστόλη Κασιμέρη, μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, συναντήθηκαν σήμερα με την Πρόεδρο του Δ.Σ των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) Ζωή Γεωργίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΟΣΥ, Γεωργ. Αναγνωστόπουλο και τον Διευθυντή Προμηθειών Γιάννη Κολλιάτο, υπεύθυνο για την παρακολούθηση των εργολαβικών συμβάσεων, και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτες και απολυμένες καθαρίστριες των αστικών λεωφορείων των ΟΣΥ.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τις απλήρωτες απολυμένες καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, ανέδειξε στη Διοίκηση της ΟΣΥ την πρωτοφανή τραγωδία που βιώνουν οι 90 περίπου εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των λεωφορείων.

Κατήγγειλε την βαρβαρότητα του εργολάβου, ο οποίος έχει αφήσει απλήρωτες για 7 μήνες τις καθαρίστριες, οι οποίες τώρα βρίσκονται απολυμένες στο δρόμο και σε αγωνιστικέςκινητοποιήσεις εδώ και τρεις μήνες, στον τέταρτο γύρο του αγώνα τους.

Παράλληλα, τόνισε την ευθύνη των Διοικήσεων του ΟΣΥ αλλά και της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο καθεστώς εργολαβιών και την αδυναμία ελέγχου τους γενικώς και ειδικώς.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και οι συνδικαλιστές του χώρου ζήτησαν από τις ΟΣΥ να αναλάβουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες και ζήτησαν, επίσης, να προσληφθούν κατά προτεραιότητα οι απολυμένες καθαρίστριες για την αναγκαία κάλυψη των θέσεων εργασίας στον καθαρισμό, αφού οι περισσότερες δουλεύουν ανελλιπώς μέχρι και 23 χρόνια στον καθαρισμό των λεωφορείων.

Η Διοίκηση των ΟΣΥ δεσμεύτηκε να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα των καθαριστριών με βάση τα βεβαιωμένα δεδομένα που προκύπτουν από τα έγγραφα παρουσίας τους στα αμαξοστάσια, όπως δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προσληφθούν κατά προτεραιότητα οι απολυμένες καθαρίστριες στις επικείμενες προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων καθαρισμού στις ΟΣΥ.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι θέμα ανθρωπιάς και στοιχειώδους δικαιοσύνης η πληρωμή των δεδουλευμένων των καθαριστριών και η πρόσληψη τους στο έργο καθαρισμού, πράγματα για τα οποία έχει ευθύνη να ανταποκριθεί η Διοίκηση των ΟΣΥ και η κυβέρνηση.

Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η ΛΑ.Ε θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μαζί με το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι την τελική δικαίωση των καθαριστριών.

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-16
%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-02

?
?

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf-04
?
?

?
?

?
?

?
?

?
?

?
?

?
?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας