Νέα επιδρομή: οι Δήμοι κατάσχουν επιστροφές φόρου για χρέη

1404
a
Οι επιδρομές καταλήστευσης με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από παντού αυξάνονται και πληθύνονται.

«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι». Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες φορολογουμένους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν την Εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Χωρίς να έχουν καμία φορολογική εκκρεμότητα, διαπίστωσαν ότι ο ΑΦΜ τους είχε «κλειδώσει», με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η επιστροφή του φόρου.

Οπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», το ίδιο συνέβη και σε όσους ζήτησαν να λάβουν φορολογική ενημερότητα. Ηταν αδύνατον. Τι έχει συμβεί; Οι δήμοι, μέσω της Εφορίας, έχουν δεσμεύσει τους ΑΦΜ των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές κυρίως από απλήρωτες κλήσεις ή ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης και δημοτικά τέλη. Μάλιστα, πολλοί πληροφορήθηκαν από τον υπάλληλο της ΔΟΥ ότι χρωστούν στον δήμο, καθώς δεν είχαν λάβει ποτέ κάποια ειδοποίηση.

Αρμόδιοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποστηρίζουν ότι αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία είτε δεν παραλαμβάνονται λόγω αλλαγής διεύθυνσης είτε δεν ρυθμίζονται λόγω ένδειας των πολιτών.

Ετσι, οι φορολογούμενοι πληροφορούνται ότι ο ΑΦΜ τους έχει μπλοκάρει για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και την επιστροφή φόρου.

Να σημειώσουμε ότι εάν δεν ρυθμισθεί το χρέος ή δεν μπορέσει να αποπληρωθεί με κατασχέσεις λογαριασμών, ακολουθούν οι μακάβριοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμα και πρώτης κατοικίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας