Νέα αναβολή, για 15/3/2019, στη δίκη των συνδικαλιστών του ΟΑΕΕ

1109
αναβολή

Νέα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, πήρε το πρωί η δίκη των μελών της Αριστερής Κίνησης ΟΑΕΕ και μελών του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά, που συνελήφθησαν, στις 19/11, στην περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στην 12η μέρα της. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η νέα ημερομηνία της δίκης ορίστηκε για την 15η Μαρτίου 2019. Η αναβολή της δίκης οφείλεται στη μη παρουσία της μηνύτριας «αγανακτισμένης» πολίτη. Ο συνήγορος των «κατηγορουμένων» Δ. Σαραφιανός ζήτησε να γίνει η δίκη, αλλά το δικαστήριο ενέμεινε στην απόφασή του και την ανέβαλε και ανακοίνωσε ότι θα κληθεί ως μάρτυρας για κατάθεση και οΔιοικητής του ΕΦΚΑ, ο οποίος με δημόσια δήλωσή του έχει πει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη των δύ0ο συνδικαλιστών.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και την απαξίωση του ΕΦΚΑ – ΟΑΕΕ, που ταλαιπωρεί εργαζομένους και ασφαλισμένους. Το «έγκλημα» των Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Σωματεία και Ομοσπονδίες, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα, όσο κι από τον δημόσιο τομέα, έχουν εκδώσει ψηφίσματα αλληλεγγύης προς τους δύο διωκόμενους αγωνιστές, ζητώντας την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος τους, αλλά και να σταματήσει από την κυβέρνηση η ποινικοποίηση των αγώνων και να δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΑΕΕ, ενώ στο δικαστήριο παραβρέθηκε πλήθος συνδικαλιστών από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσει του δημοσίου και κυρίως την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΠΟΚΠ.

Ο αγώνας αυτός αφορά σε όλους μας, εργαζομένους και ασφαλισμένους, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την τεράστια υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών – και των ασφαλιστικών ταμείων – καθώς και τις τεράστιες καθυστερήσεις, που οφείλονται σε αυτή την υποστελέχωση και στο διοικητικό χάος, που έχει προκαλέσει ο Ν.4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Κύρια υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση με τη γενικότερη νεοφιλελεύθερη, αντεργατική, αντικοινωνική, μνημονιακή πολιτική, που πιστά και με πάθος υλοποιεί και εφαρμόζει, και η οποία αντί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού, εφαρμόζει πολιτική καταστολής των αγώνων, με αστυνομικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε και μεγάλο κλιμάκιο στελεχών της ΛΑΕ με επικεφαλής το μέλος της ΠΓ της Δημήτρη Στρατούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας