Νέα ήττα Αυστραλίας;-Αφήνουν ελεύθερο το Ν.Τζόκοβιτς-Αγωνίζεται κανονικά

677
Νέα ήττα Αυστραλίας

Νέες πληροφορίες από Αυστραλία: Κάνει πίσω η κυβέρνηση και δεν θα απελάσει τον Ν.Τζόκοβιτς

Μια τεράστια ήττα φαίνεται πως έχει υποστεί η Αυστραλία, καθώς σύμφωνα με τους Αυστραλούς δημοσιογράφους ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι σύντομα εκ νέου ελεύθερος! 

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ο Σέρβος τενίστας μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία, συνελήφθη από τις αρχές της Αυστραλίας. 

Σκοπός τους φέρεται να ήταν να τον απελάσουν από τη χώρα. Τις πληροφορίες τις επιβεβαίωσε και ο πατέρας του Σέρβου τενίστα, αλλά και ο αδελφός του.

Παρότι δικαιώθηκε στην υπόθεση της βίζας του και όλα έδειχναν τη συμμετοχή του στο Australian Open, από τη χώρα προέκυπτε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης είχε το δικαίωμα να προβεί σε προσωπική ενέργεια για την απέλασή του, κάτι που πιθανότατα συνέβη.

Παρόλα αυτά μετά την κατακραυγή η Αυστραλία φαίνεται να… έκανε όπισθεν ολοταχώς και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Age» από την Αυστραλία, Άντονι Γκάλουεϊ, ο Σέρβος δεν θα απελαθεί, ενώ ο συνάδελφός του Πολ Σακάλ δήλωσε ότι ο Νόλε θα είναι σύντομα ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό δημοσιογράφο Πολ Σακάλ δεν έχει συλληφθεί, καθώς ακόμη εξετάζεται η περίπτωση της προσωπικής απόφασης του υπουργού για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ θα αποφασίσει το βράδυ πως ο Νο1 στον κόσμο θα είναι ελεύθερος να αγωνιστεί στο Australian Open.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση θα παρθεί την Τρίτη

Μάλιστα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σέρβος είναι ήδη ελεύθερος, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης δεν θα αποφασίσει μέσα στο περιθώριο των 4 ωρών για την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο «Νόλε» θα έμενε υπό την επιτήρηση των αρχών, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο και να δώσει παράταση στην… αγωνία. Κι αυτό γιατί τα αυστραλιανά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η απόφαση για μία ενδεχόμενη προσωπική παρέμβαση του υπουργού, θα ληφθεί αύριο Τρίτη (11/01).

Νίκη του Τζόκοβιτς στο δικαστήριο 

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα, ο αστέρας του τένις κέρδισε τη δικαστική μάχη που του έδινε το δικαίωμα να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο καραντίνας όπου διέμενε και να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open παρά το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος κατά της COVID-19.

Ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου, Άντονι Κέλι, αναίρεσε την απόφαση ακύρωσης της βίζα του Τζόκοβιτς, η οποία ακυρώθηκε μετά την άφιξή του την περασμένη εβδομάδα επειδή οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για εξαίρεση από την απαίτηση εισόδου να εμβολιάζονται πλήρως όλοι οι μη πολίτες.

Σε δεύτερο χρόνο, όμως, η κυβέρνηση της Αυστραλίας απείλησε να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του.

Ο δικαστής διέταξε επίσης την απελευθέρωση του τενίστα εντός 30 λεπτών από την έκδοση της απόφασης προκειμένου να αποδεσμευθεί από το ξενοδοχείο καραντίνας της Μελβούρνης όπου πέρασε τις τελευταίες τέσσερις νύχτες.

Ο δικηγόρος από την πλευρά της κυβέρνησης, Κρίστοφερ Τραν, είπε στον δικαστή μετά την απόφαση ότι ο υπουργός Μετανάστευσης, Ιθαγένειας, Υπηρεσιών Μεταναστών και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Άλεξ Χοκ, «θα εξετάσει εάν θα ασκηθεί προσωπική ισχύς ακύρωσης», πράγμα το οποίο σήμαινε ότι ο Τζόκοβιτς ενδεχομένως να ερχόταν ξανά αντιμέτωπος με την απέλαση, χάνοντας το Αυστραλιανό Open, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας