Μόσχα: Το εμβόλιο κατά κορονοϊού θα είναι έτοιμο στο τέλος Ιουλίου

1389
εμβόλιο

Σε μια εντυπωσιακή ανακοίνωση προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο Πούτιν, με την ιδιότητα του και ως αρχιστρατήγου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ότι ο ρωσικός Στρατός έχει προχωρήσει πολύ στην προετοιμασία δικού του εμβολίου για τον κορονοϊό και εντός του Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι κλινικές δοκιμές του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το 48ο Κεντρικό Επιστημονικό-Ερευνητικό Ινστιτούτο του Σώματος Ραδιοχημικού και Βιολογικού Πολέμου, το οποίο κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία, ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο τις προκλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου, οι οποίες μάλιστα θα έχουν ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου, με τον σημερινό σχεδιασμό να θέλει εντός δύο μηνών να έχουν ολοκληρωθεί και οι κλινικές δοκιμές.

Ο προγραμματισμός αυτός μοιάζει να επιταχύνει περίπου κατά έναν μήνα την έναρξη των κλινικών δοκιμών σε εθελοντές, ο οποίος είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε από άλλα ρωσικά επιστημονικά εργαστήρια αργότερα εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε στα τέλη του καλοκαιριού να καταστεί δυνατή η πιστοποίηση και η μαζική παραγωγή του νέου εμβολίου.

Κατά την ίδια τηλεδιάσκεψη του προέδρου Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, που είναι το δημοφιλέστερο μέλος της ρωσικής κυβέρνησης και συνδέεται στενά με τον κ. Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του να διοργανωθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 75χρονα της αντιφασιστικής Νίκης στις 24 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το νικηφόρο 1945 και μάλιστα παρουσία του στρατάρχη Ζούκοφ και του αρχιστράτηγου Στάλιν.

Όπως εξήγησε ο κ. Πούτιν, έπειτα από τη μελέτη των μοντέλων των επιδημιολόγων της χώρας και της εισήγησης τους ότι έχει ξεπεραστεί η κορύφωση της πανδημίας και έχει ξεκινήσει η αποδρομή της, έκρινε ότι είναι δυνατή πλέον η προετοιμασία κάτω από αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας της παρέλασης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την 9η Μαΐου, αλλά φέτος αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας