Μόσχα προς Άγκυρα: “Επίθεση στην Ιντλίμπ θα είναι το τέλος”

5837
ρωσική

Η Μόσχα προειδοποίησε την Άγκυρα ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ της Συρίας από την Τουρκία, θα έχει άσχημο τέλος για τις τουρκικές δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα προχωράει σε μια τόσο σκληρή δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ ήταν αυτός που προχώρησε στην βαρυσήμαντη δήλωση και απηχεί τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος και της ρωσικής προεδρίας.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία με πυραύλος Κρουζ στα ανοικτά των συριακών ακτών και κατηγόρησε την Άγκυρα για τον θάνατο 79 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ της βόρειοδυτικής Συρίας χθες.

Καμία ανάμιξη με τον βομβαρδισμό των Τούρκων στρατιωτών δεν έχει η Ρωσία, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, καθώς τα χτυπήματα ήταν αφενός μεν αμιγώς συριακά, αφετέρου δε οι Τούρκοι δεν έπρεπε να είναι εκεί μιας και οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ βομβάρδιζαν επιτιθέμενους τρομοκράτες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ρωσική πλευρά, βοήθησε να μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία οι Τούρκοι.

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:

«Χθες, 27 Φεβρουαρίου οι τρομοκράτες της Χαγιάτ Ταχρίρ Ασ-Σαμ επιχείρησαν επίθεση στο συριακό στρατό στην περιοχή του οικισμού Μπεχούν. Οι Σύροι απάντησαν στα πυρά, πετυχαίνοντας και Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις μάχης μαζί με τις τρομοκρατικές ομάδες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής πλευράς, καμία μονάδα του τουρκικού στρατού δεν υπήρχε και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Μετά την πληροφορία ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ Τούρκων στρατιωτικών, η ρωσική πλευρά έλαβε μέτρα για την κατάπαυση πυρός και για την μεταφορά τραυματιών και νεκρών στο έδαφος της Τουρκίας. Αεροπορία δεν χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή του Μπεχούν.», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

*Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας