Μόσχα: Οι αμερικανικοί πύραυλοι στα σύνορά μας φέρνουν «κρίση τύπου Κούβας»

1079
πύραυλοι

Η Μόσχα προειδοποίησε σήμερα πως η ανάπτυξη αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία μπορεί να πυροδοτήσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή παρόμοια με αυτή την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Κλιμάκωση που προσομοιάζει με αυτή της κρίσης της Κούβας μπορεί να προκαλέσει  η ανάπτυξη αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων στα σύνορα με τη Ρωσία, προειδοποίησε σήμερα η Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή αλλά και μια κατάσταση παρόμοια με την κρίση της Κούβας.

ΗΠΑ και ΕΣΣΔ έφτασαν ένα βήμα πριν τον πυρηνικό πόλεμο τον Οκτώβριο του 1962 μετά την εγκατάσταση σοβιετικών πυραύλων στον Κόλπο των Χοίρων, ως απάντηση στην εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών πυραύλων στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον εξετάζει την ανάπτυξη πυραύλων στην Ευρώπη μετά τη μονομερή απόφασή της να αποσυρθεί από τη Συνθήκη INF για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς τον Φεβρουάριο του 2019.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επικρίνει αυτά τα σχέδια και δεσμεύθηκε να αναπτύξει τους δικούς της πυραύλους, με εμβέλεια που θα καλύπτει όλη την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας