Μόσχα κατά ΗΠΑ: Ψυχροπολεμική έκκληση να κηρύξουν Ρωσία σε χορηγό τρομοκρατίας

1008
τρομοκρατίας

Η επιθυμία των ΗΠΑ να κατατάξουν τη Ρωσία μεταξύ των χωρών που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία είναι σκέτη αγένεια, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Ρεπουμπλικανική Επιτροπή Μελετών, η μεγαλύτερη οργάνωση των Ρεπουμπλικανικών ​στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα έγγραφο ζητώντας να χαρακτηριστεί η Ρωσία «κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας» και να επιβληθούν κυρώσεις στην Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Χρηματοοικονομικής Τηλεπικοινωνίας (SWIFT) μέχρι να αποβάλλει τη Ρωσία από τους κόλπους της.

«Στην πραγματικότητα, μιλάμε για κάποια θεωρητική έρευνα. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα νέο στη λίστα τους σε σχέση με τη χώρα μας. Και πάλι, σχεδιάζονται κάποιες απαντήσεις, δίνονται γραμμές, πώς να χτυπήσουν τον ενεργειακό και χρηματοοικονομικό τομέα πιο σκληρά, πώς οι προσωπικές κυρώσεις μπορούν να επεκταθούν» δήλωσε η Ζαχάροβα κατά την ενημέρωση.

«Αυτό που είναι καινούργιο, ίσως, μια ξεδιάντροπη έκκληση να κηρύξουν τη χώρα μας “κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας”. Λοιπόν, αυτό, φυσικά, είναι σκέτη αγένεια, και έχουμε συνηθίσει εδώ και πολύ καιρό τέτοιες δηλώσεις μεμονωμένων εκπροσώπων της αμερικανικής πολιτικής τάξης που προσπαθούν να αυξήσουν τη δική τους αναγνωρισιμότητα μέσω της Ρωσοφοβίας, και σταματήσαμε να αντιδρούμε σοβαρά με κάποιο τρόπο» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας