Μυτιληναίος: Βάζει χέρι στη ΔΕΠΑ. Προβλέπει πολιτικές αναταράξεις με το αέριο

1985
μυτιληναίος

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΔΕΠΑ εξέφρασε ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος ωστόσο κρατά κλειστά τα χαρτιά του αναμένοντας την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας, ενώ προειδοποίησε για ενδεχόμενη επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας εξαιτίας των πολύ μεγάλων συμφερόντων που εμπλέκονται στην εκμετάλλευση του αερίου.

Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Μυτιληναίος χαρακτήρισε «αυτονόητο» το ενδιαφέρον του ομίλου του για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, διευκρινίζοντας βέβαια ότι «θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα όταν αποσαφηνιστούν οι όροι» του διαγωνισμού.

Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου Μυτιληναίου, διαμήνυσε ότι «τα συμφέροντα για το αέριο είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα από τον ηλεκτρισμό» και πρόσθεσε ότι «τα απόνερα που φτάνουν στην Ελλάδα, αρκούν για να προκαλέσουν πολλές αναταράξειςεπιχειρηματικές και όχι μόνο».

Η διατύπωση αυτή από τον επιχειρηματία, αποτελεί είδηση πρώτου μεγέθους καθώς στρέφει τα βλέμματα στη διαδικασία όχι μόνο αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ αλλά ανάδειξης της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο φυσικού αερίου για την Ευρώπη, μέσω των αγωγών TAP, EastMed, της Αιγύπτου και της κατασκευής υποδομών για το αμερικανικό LNG.

Διαβάστε Διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για τον EastMed εντός του 2018
Η παρέμβαση του επιχειρηματία δίνει την πολιτική και γεωοικονομική διάσταση των εξελίξεων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Σχετικά με την πορεία του Ομίλου, επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των τελευταίων 10 ετών» , ενώ συμπλήρωσε πως «είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν τα φτερά μας και να μετεξελιχθούμε στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της Ελλάδας».

Διαβάστε Στο επίκεντρο η Ανατολική Μεσόγειος, νέα τριμερής Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ
Όσον αφορά τις επιδόσεις του 2018, διαβεβαίωσε ότι «γίνεται προσπάθεια για να επιτευχθούν οι στόχοι και τα νούμερα του 2017», ενώ αναφερόμενος στους επιμέρους κλάδους δραστηριοποίησης, εξήγησε αναλυτικά:

«Η μεταλλουργία θα έχει άλλη μια πολύ καλή χρονιά, ενώ ο κλάδος των ολοκληρωμένων έργων και υποδομών είναι σε διαδικασία μετασχηματισμού. Παρ’ όλα αυτά, συμμετέχει κανονικά σε επιχειρηματικά σχέδια. Ο κλάδος της ενέργειας, από την πλευρά του, θα είναι ο δυσκολότερος από όλους και αυτό οφείλεται τόσο στις συνεχιζόμενες παθογένειες της ελληνικής αγοράς ενέργειας, όσο και σε συγκυριακά φαινόμενα».

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι του ομίλου ενέκριναν τη διανομή «καθαρού» μερίσματος, ύψους 0,272 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας